Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Obrovský úlovok pri Kanárskych ostrovoch: Zaistili loď so štyrmi tonami kokaínu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - Španielske úrady v piatok oznámili, že pri zásahu na nákladnej lodi pri Kanárskych ostrovoch zaistili štyri tony kokaínu a zadržali desať členov jej posádky. Informujeme na základe správy agentúry AFP.

Zhruba 70-metrov dlhú loď plaviacu sa pod vlajkou Tanzánie zaistili približne 130 námorných míľ od Lanzarote, najvýchodnejšieho z Kanárskych ostrovov ležiacich pri severozápadne Afriky. Zadržali všetkých členov jej posádky, vrátane piatich Turkov, medzi ktorými bol aj kapitán, dvoch Azerbajdžancov a Holanďana. Nákladná loď vzbudila pozornosť úradov, pretože podnikla "jedinečnú plavbu" z Turecka do západnej Afriky bez toho, že by niekde naložila alebo vyložila tovar. Po vykonaní "nevyspytateľných manévrov" zároveň nabrala kurz na Pyrenejský polostrov, informovali španielska polícia a daňový úrad v spoločnom vyhlásení.

Španielsko je jednou z hlavných brán, cez ktoré sa drogy dostávajú do Európy

Loď bola monitorovaná Námorným analytickým a operačným centrom pre narkotiká so sídlom v Lisabone, ktoré je iniciatívou šiestich krajín Európskej únie a Británie, pričom operáciu na jej dolapenie koordinovala španielska polícia. Zadržali ju plavidlá španielskych a francúzskych colných úradov, ktoré v oblasti hliadkovali. Španielsko je jednou z hlavných brán, cez ktoré sa drogy dostávajú do Európy. Môžu za to jeho blízke vzťahy so svojimi bývalými kolóniami v Latinskej Amerike, ako aj jeho geografická blízkosť k Maroku, ktoré patrí k najväčším producentov marihuany.

Viac o téme: LoďKanárske ostrovyDrogyKokaín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu