Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

92-ročná žena uverila, že syn mal nehodu! Peniaze v taške položila na chodník: Prišla o tisíce eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MICHALOVCE - Michalovskí policajti pátrajú po páchateľovi, ktorý pripravil 92-ročnú ženu z michalovského okresu o niekoľko tisíc eur. Neznámy muž jej telefonoval a oznámil, že jej syn mal dopravnú nehodu, pri ktorej mal zraziť ženu s dieťaťom, a je potrebné vyplatiť kauciu vo výške 15.000 eur. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová, dôchodkyňa na to zareagovala tým, že takú hotovosť doma nemá.

archívne video

Zlodeji vykradli pumpu: Pohotová reakcia mladíka, začal ich prenasledovať a zalarmoval políciu (Zdroj: Facebook/Policie České republiky )

"Potom dôchodkyňu inštruoval, aby peniaze, ktoré má doma, v taške položila na chodník pred dom, a tak aj starenka urobila," dodala hovorkyňa. Neskôr sa žena skontaktovala so synom, ktorý jej potvrdil, že ide o podvod. Polícia prijala v danej veci trestné oznámenie pre podozrenie z podvodu. Polícia vyzýva rodinných príslušníkov, susedov aj starostov obcí, ktorí prichádzajú do kontaktu s osamelo žijúcimi staršími osobami, aby ich upozornili na nekalé praktiky podvodníkov. Mésarová dodala, že polícia opakovane zaznamenáva trestnú činnosť páchanú na senioroch prostredníctvom zaužívaných legiend. "Osoby vyššieho veku sa pre svoju dôverčivosť, dobrosrdečnosť a nepoučiteľnosť stávajú často obeťami podvodov a krádeží," dodala.

 

🚨DÔVERČIVÁ STARENKA PRIŠLA O PÁR TISÍC EUR, PENIAZE V TAŠKE POLOŽILA NA CHODNÍK🚨 ☝️Polícia opakovane zaznamenáva...

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Tuesday, October 1, 2024
Viac o téme: Polícia SeniorkaPeniazeKrádežMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu