Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Bratislavské mestské zastupiteľstvo odsúdilo výroky Huliaka na Plavákovú: Je aj mestskou poslankyňou

Rudolf Huliak Zobraziť galériu (2)
Rudolf Huliak (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Bratislavské mestské zastupiteľstvo (MsZ) vo štvrtok dôrazne odsúdilo "hanlivé výroky a neakceptovateľné urážky" poslanca Národnej rady (NR) SR Rudolfa Huliaka (SNS) smerujúce k Lucii Plavákovej (PS), ktorá je nielen parlamentnou poslankyňou, ale aj bratislavskou mestskou poslankyňou. Vníma ich zároveň ako útok na všetky ženy, rovnako tak ako útok na každého človeka, ktorý je ochotný verejne sa angažovať.

"Považujeme za absolútne neakceptovateľné, aby sa akýkoľvek volený zástupca takýmto či podobným spôsobom vyjadroval," odkazuje mestský poslanecký zbor v deklaratívnom vyhlásení.

VIDEO Tlačová konferencia PS: Podnikáme ďalšie kroky voči Rudolfovi Huliakovi

Tlačová konferencia PS: Podnikáme ďalšie kroky voči Rudolfovi Huliakovi (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Podotýka, že v mnohých veciach je možné politicky nesúhlasiť, nikdy však nemožno akéhokoľvek človeka dehumanizovať či vulgárne urážať. Takýto spôsob výkonu mandátu je podľa mestských poslancov absolútne neprijateľný. Poslanecký zbor zároveň očakáva vyvodenie zodpovednosti poslancom Huliakom, ako aj jeho verejné ospravedlnenie.

Lucia Plaváková
Zobraziť galériu (2)
Lucia Plaváková  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Huliak adresoval vulgárne slová smerom k Plavákovej na stredajšej (25. 9.) tlačovej konferencii SNS, na ktorej podpredseda NR SR Andrej Danko (SNS) obhajoval vykázanie Plavákovej z rokovacej sály pre jej nálepky na notebooku. Poslancove výroky odsúdila opozícia aj časť koalície. V rokovacej sále následne po výzvach predniesol ospravedlnenie, no opäť použil vulgárne vyjadrenie.

Viac o téme: VýrokyLucia PlavákováRudolf HuliakBratislavské mestské zastupiteľstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu