Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Výstrahy SHMÚ: Silné búrky zasiahnu západné a stredné Slovensko vo štvrtok

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Stephan Schulz/dpa-Zentralbild/dpa)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na štvrtok (12. 9.) vydal pre západnú a strednú časť územia SR výstrahy prvého a druhého stupňa pred dažďom. SHMÚ o tom informuje na svojom webe.

Výstrahy druhého stupňa budú vo štvrtok platiť pre celý Bratislavský kraj, pre väčšinu okresov Trnavského a Trenčianskeho kraja a vyhlásia ich aj pre niektoré okresy Žilinského a Nitrianskeho kraja. V týchto častiach Slovenska môže miestami spadnúť až 180 milimetrov zrážok.

archívne video

Silný vietor zdvihol stan na festivale (Zdroj: Tip čitateľa)

 "Tento úhrn zrážok predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danom ročnom období a oblasti nadpriemerné a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká," píše ústav na webe.

Výstrahy SHMÚ: Silné búrky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Meteorológovia na štvrtkový dážď upozorňujú aj vo viacerých okresoch Trnavského, Banskobystrického, Žilinského, Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja. Na týchto miestach budú platiť výstrahy prvého stupňa a miestami tam môže spadnúť až 120 milimetrov zrážok. SHMÚ očakáva silný dážď aj v piatok (13. 9.).

Viac o téme: PočasieBúrkySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu