Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Smutné správy z bojnickej zoo: Odišiel dlhoročný miláčik! Diana bola ich rekordérkou

Včera (3.9.) musela ZOO Bojnice pristúpiť k ťažkému rozhodnutiu a 24-ročnú Dianu uspali
Včera (3.9.) musela ZOO Bojnice pristúpiť k ťažkému rozhodnutiu a 24-ročnú Dianu uspali (Zdroj: Facebook/ZOO Bojnice)

BOJNICE – Zoologická záhrada v Bojniciach sa včera rozlúčila so svojou dlhoročnou obyvateľkou. Americký jaguár menom Diana sa narodila v roku 2000 a aj keď jej život v začiatkoch nebol ľahký, v opatere zoologickej záhrady sa jej podarilo dožiť rekordných 24 rokov.

O úmrtí Diany informovala zoologická záhrada na sociálnej sieti. Do Bojníc sa samica amerického jaguára dostala v roku 2006 z nelegálneho chovu. Smutný začiatok svojho života jej poznačilo operačné odstránenie všetkých pazúrov, čo znemožnilo zoologickej záhrade spojiť Dianu s partnerom. „Pazúry si totiž významnou súčasťou komunikácie,“ upresnila ZOO Bojnice. Jej príbeh je jeden z mnohých, ktorý upozorňuje na problémy v nelegálnych chovoch.

 

🖤ZBOHOM, DIANA ▪️Včera (3. 9.) v popoludňajších hodinách nás opustila dlhoročná obyvateľka našej zoo jaguár americký -...

Posted by ZOO BOJNICE on Tuesday, September 3, 2024

Diana mala podľa slov ZOO Bojnice miernu povahu a očarovala aj svojich „susedov“. Zatiaľ čo vo voľnej prírode sa tento druh dožíva 11 až 12 rokov, pod príkladnou opaterou sa Diane podarilo dožiť až 24 rokov. V poslednej dobe ale častejšie trpela zdravotnými problémami a tak ZOO Bojnice musela pristúpiť k neľahkému rozhodnutiu a Dianu uspať. Pochvala za rekordný vek patrí v prvom rade opatrovateľkám, iba vďaka nim sa Diana dožila tak vysokého veku, dodala ZOO.

Viac o téme: DianaZOO BojniceJaguár americký
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu