Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

AKTUÁLNE Fatálna tragédia na Horehroní: Chovateľa v kontaktnej zoo zabila šelma

Leopard čínsky. Ilustračná foto. Zobraziť galériu (3)
Leopard čínsky. Ilustračná foto. (Zdroj: TASR – František Iván)

JASENIE - Chovateľa v kontaktnej zoo v obci Jasenie na horehroní napadla jedna zo šeliem, ktoré choval. Tá spôsobil 63-ročnému mužovi zranenia nezlúčiteľné so životom.

O prípade informuje portál noviny.sk. Majiteľ v kontaktnej zoo choval viacero zvierat, okrem šeliem napríklad aj opice či rôzne plemená psov. Ulicu, na konci ktorej zoo sídlila, uzavreli v noci policajti. V areáli zoo bol rodinný dom. Mužovo bezvládne telo mali nájsť vo večerných hodinách. "Mal to dosť dlho. To bola otázka času, kedy sa nešťastie stane," uviedla žena zo susedctva. 

Okolnosti tragédie vyšetruje polícia. Kriminalisti z Brezna boli na mieste dlho do noci. Stopy na mieste tragédie zaisťoval policajný technik. Prítomný bol aj veterinár.

"63 – ročného majiteľa pravdepodobne usmrtila šelma, ktorú choval vo voliére," uviedla polícia. "V súvislosti s touto tragickou udalosťou bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Telo nebohého muža bolo nájdené bez známok života vo voliére, v ktorej bol chovaný leopard. Privolaná súdna lekárka nariadila za účelom stanovenia presnej príčiny jeho smrti súdnu pitvu. Poskytnúť bližšie informácie bude možné až po riadnom vyšetrení a preverení všetkých podrobností," dodali. 

 

Viac o téme: úmrtieChovateľLeopardJasenieKontaktná zoo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu