Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Ministerstvo zahraničných vecí opäť odporúča Slovákom opustiť Libanon a necestovať do krajiny

Juraj Blanár
Juraj Blanár (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR opätovne odporúča slovenským občanom, aby necestovali do Libanonu a opustili krajinu. Dôvodom je eskalácia libanonsko-izraelského ozbrojeného konfliktu v prihraničných oblastiach s Izraelom a možné rozširovanie napätia z juhu Libanonu na ďalšie územia krajiny.

"V dôsledku konfliktu dochádza k rušeniu či obmedzeniu letov a môže prísť k uzavretiu vzdušného priestoru. Na letisku je potrebné počítať so zvýšeným pohybom osôb a časovo náročnejším odbavením, preto odporúčame dostaviť sa na letisko minimálne 3,5 hodiny pred plánovaným odletom," doplnil rezort na webe.

archívne video

Hizballáh v Libanone sleduje rovnakú extrémistickú a nebezpečnú ideológiu ako Hamas a strieľa na sväté miesta v Izraeli, uviedol Daniel Hagari (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Zároveň dôrazne vyzýva slovenských občanov dlhodobo žijúcich v krajine, aby boli ostražití, dodržiavali pokyny miestnych bezpečnostných zložiek a sledovali aktuálny vývoj situácie.

V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať pohotovostné číslo mobilného telefónu Veľvyslanectva úradu SR v Bejrúte (+961 81 313 423) alebo v pracovných dňoch v čase od 8.00 do 15.30 h Konzulárne informačné centrum MZVEZ SR (+421 2 5978 5978).

Viac o téme: BezpečnosťOdporúčanieCestovanie LibanonMZVEZ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu