Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Tragická smrť Alexandra (†6) delí ľudí na dva tábory: V centre stojí matka VRAHYŇA! Druhí ju obhajujú

Matka Karolina Z. je obvinená z vraždy svojho syna Alexandra Zurawského (†6) Zobraziť galériu (2)
Matka Karolina Z. je obvinená z vraždy svojho syna Alexandra Zurawského (†6) (Zdroj: Facebook/Karolína Siwyová (Zurawska))

SWANSEE – Minulý týždeň otriasol britským mestom incident o smrti chlapca (6) a pokuse o vraždu jeho otca (62). V oboch prípadoch malo ísť o útočníčku matku a manželku v jednej osobe. Miestni obyvatelia zostali v šoku. Dokonca sa rozdelili na dva tábory. Jeden považuje matku za vrahyňu, druhá skupina za ňou stojí a nemyslí si, že stojí za smrťou vlastného syna.

Vo štvrtok dňa 29. augusta našli privolaní policajti v rodinnom dome vo Swansee (Wales) telo chlapca Alexandra Zurawského (6). V rámci vyšetrovania bola z vraždy obvinená Poľka Karolina Z. (41), ktorá v deň incidentu mala zaútočiť aj na vlastného muža (67). Píše o tom poľský Onet. 

Polícia nechcela v doterajšom priebehu upresniť vzťahy medzi obvinenou, manželom a ich zosnulým synom. Ako však uviedla, po zadržaní matky Karolíny už ďalších podozrivých nehľadá. Z príspevkov Karolíny Z. na sociálnych sieťach sa zdá, že Alexander bol jej synom. Podľa susedov sa mali presťahovať do rodinného domu v Swansee len pred rokom.  

Rozdielne názory miestnej komunity 

Miestna komunita je z tohto incidentu doslova šokovaná. Na sociálnych sieťach sa obyvatelia Swansee rozdelili na dva tábory. Jedna skupina opisuje obvinenú Karolinu Z. ako vrahyňu. "Dúfam, že hniješ v pekle!" "Vo väzení sa už o teba postarajú!" "Ty potvora!" "Ako si mohla zabiť vlastné dieťa?" Takýchto komentárov pribúda čoraz viac v poslednom príspevku na oficiálnom facebookovom profile obvinenej Karolíny Z. 

Druhí sa jej zastávajú. Neveria tvrdeniu, že matka zabila vlastného syna. Najmä po tom, čo všetko si s Alexandrom vytrpela. Chlapec bol totiž ťažko chorý. "Je ľahké niekoho súdiť a oslovovať ho nadávkami...Neobhajujem Karolínu, takýto čin je neospravedlniteľný, ale vedeli ste vôbec, vy, čo tu komentujete, čím si toto dievča prešlo za posledné obdobie?" 

Ťažko chorý Alexander 

Ako ďalej znelo z komentu, neznáma osoba ju dobre poznala a obdivovala Karolininu trpezlivosť počas starostlivosti o chorého syna. "Milovala ho viac ako čokoľvek iné. Nemôžem uveriť tomu, že ho zabila. Teraz po obvinení ju ľutujem ešte viac," písalo sa v príspevku. 

Alexander Zurawsky
Zobraziť galériu (2)
Alexander Zurawsky  (Zdroj: Facebook/Karolina Siwy (Zurawska))

Alexander musel v poslednom období pred smrťou absolvovať časté kontroly v nemocniciach. Ľudia, ktorí poznali jeho matku, píšu o častej transfúzii a 24-hodinovej opatere. Bojovali takto spolu tri roky. Pre tieto dôvody im nedáva zmysel, že Karolína takto radikálne ukončila jeho život.  

"Treba to nechať na orgány činné v trestnom konaní. Možnsa u nich doma stalo niečo, o čom vôbec netušíme. Nič neospravedlňuje vraždu chorého chlapca, pokiaľ to teda skutočne bola vražda, ale nesúďme pokiaľ sa neobjavia dôkazy," písalo sa v ďalšom komentári.

Škôlka a rodina 

"Sme zdrvení správou o Alexandrovej tragickej smrti. Bol to očarujúci, odhodlaný chlapec, ktorého vytrvalosť a pozitívny prístup ho priviedli k úspechu vo všetkom, o čo sa pokúsil. Bol milovaný a obľúbený medzi svojimi rovesníkmi, personálom a všetkými, ktorí ho poznali. Bude nám veľmi chýbať," povedala Bethan Petersonová, riaditeľka školy, do ktorej 6-ročný chlapec chodil.

"Alexander bol veľmi milé dieťa. Miloval sa hrať so svojou malou sestrou a psom Daisy. Vždy sa správal slušne a nevystrájal. Na svoj vek bol veľmi chytrý a vyspelý. Bol vždy ochotný pomôcť pri varení aj upratovaní," vyhlásila rodina zosnulého Alexandra Zurawského. 

Viac o téme: TragédiaChorobaSmrťVraždaVyšetrovanieObvinenáWalesVeľká BritániaKrimiAlexander ZurawskySwanseeKarolina Z
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu