Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Pochovaný zaživa! Muža pri výkopových prácach zavalila zemina: Pomôcť mu už nedokázali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

RAJECKÉ TEPLICE - Muž pracoval pri výkopových prácach v Rajeckých Tepliciach. Počas vykopávania ho zasypala zemina. Mužovi po príchode už leteckí záchranári nedokázali poôcť.

Záchranársky vrtuľník zo Žiliny včera zasahoval pri nešťastí v Rajeckých Tepliciach. 51-ročný muž vykonával výkopové práce, keď ho náhle zaživa zasypala zemina. Okamžite k mužovi privolali záchranárov a pokúšali sa muža vykopať.

archívne video

Horskí a leteckí záchranári pomáhali 14-ročnému chlapcovi, chcel sám vystúpiť na Rysy (Zdroj: Horská záchranná služba)

"Leteckí záchranári pristáli na najbližšom vhodnom mieste, následne sa k miestu nešťastia presunuli hasičským vozidlom. Na mieste stále prebiehalo vyslobodenie 51-ročného muža z výkopu. Hneď potom si ho prevzali do svojej starostlivosti záchranári," poznamenali leteckí záchranári na sociálnej sieti.

Mužovi však už nedokázali pomôcť. Nejavil žiadne známky života. "Žiaľ, pacient už nejavil žiadne známky života a lekárka mohla skonštatovať už len úmrtie. Záchranársky vrtuľník sa z tejto záchrannej akcie vrátil, žiaľ, prázdny," dodali.

Polícia začala trestné stíhanie. "Včera v poobedných hodinách došlo na Rajeckej ceste v Rajeckých Tepliciach počas výkopových prác z nezistených príčin k strhnutiu zeminy a zavaleniu osoby. 51-ročný muž bol následne vyprostený žiaľ bez známok života. Privolaný obhliadajúci lekár na mieste konštatoval smrť a nariadil zdravotno-bezpečnostnú pitvu. Príslušník OO PZ Rajec začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," informovali o tom na sociálnej sieti.

Viac o téme: Výkopové práceZeminaLeteckí záchranári
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu