Streda11. september 2024, meniny má Bystrík, zajtra Mária, Mia

Mesto zasiahla séria vlámaní do domov! VIDEO Šokujúce vyčíňanie zlodejov... TAKTO to urobili, opísal Jozef

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Tip čitateľa/Jozef, Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

ŽILINA - Obyvateľom Žiliny nedá spávať séria vlámaní do rodinných domov. Policajti evidujú za uplynulý víkend až tri prípady. Ako informovala žilinská krajská polícia, na všetkých prípadoch intenzívne pracujú a vykonávajú všetky potrebné úkony s cieľom riadneho objasnenia skutkov. Redakcii Topky.sk sa ozval jeden z poškodených, ktorý prezradil podrobnosti a zverejnil videá z krádeže. Zlodeji sa u nich správali, akoby boli u seba doma.

Ako prezradil poškodený Jozef, ku krádežiam došlo v Žiline, v lokalite rodinných domov Solinky Juh, minulý týžden v noci z piatka (9. 8.) na sobotu (10. 8.) medzi 02.00 - 05.00 h ráno. "Ku mne osobne pred dom prišli o štvrtej hodine ráno a odchádzali okolo pol piatej," uviedol a zverejnil zábery z bezpečnostných kamier (pozn. čas na záznamoch je posunutý o štyri hodiny). Na videách vidno, že kradli dvaja muži.

"Prišli pred bránku, kde skúsili, či je zamknutá. Nevšimli si, že už aj tam ich berie prvá kamera. Potom prešli do strany na pravo, kde preliezli plot a išli okolo domu do zadnej časti smerom na terasu. Tu ich snímala ďalšia kamera. Na záberoch vidieť, ako si nesú ručnú vŕtačku a poloprázdne ruksaky," uvádza pre Topky.sk pán Jozef. Predná kamera ich tiež zaznamenala, ako odchádzajú s „lupom“ – vidno plné ruksaky, tašky a kabelky.

Krádež rodinného domu v Žiline (Zdroj: Tip čitateľa/Jozef)

Priebeh krádeže

"Na zadnej kamere hneď na začiatku ich vidno, ako skúšajú dvere na terase a zadnej vonkajšej kuchynke, no neúspešne. Tak prechádzali späť ku ceste, kde sú ešte jedny dvere z jedálne von. Do nich navŕtali dve diery a nejako ich vypáčili, čo vidno aj na poškodenom tesnení na dverách," opisuje pán Jozef.

Záber z vlámania do rodinného domu
Zobraziť galériu (4)
Záber z vlámania do rodinného domu  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

"Potom chodili po prízemí s baterkami a neskôr si zasvietili aj vnútorné svetlo, akoby tam bývali," pokračuje pán Jozef s tým, že z domu zobrali kabelky, tašky, okuliare, všetko čo malo nápisy drahých značiek. Našli aj peniaze. Podľa jeho slov sa celková škoda vyšplhala od 8 do 10-tisíc eur.

Priebeh krádeže rodinného domu v Žiline (Zdroj: Tip čitateľa/Jozef)

V tú noc vyčíňali zlodeji na ďalších miestach

Ako uvádza Jozef, obeťou zlodejov sa nestal sám. "V tú noc rovnako vykradli v tej istej lokalite aj ďalší dom, kde na poschodí majiteľka spala. Na prízemí našli kľúče od auta a aj to vykradli," hovorí pán Jozef.

Zlodeji sa chceli dostať aj do tretieho rodinného domu. "Rovnako chceli navŕtať terasové dvere, ale nepodarilo sa im ich vypáčiť. Všetko zaznamenala polícia. Polícia sa vyjadrila, že lupiči chodia práve do domov, kde sú autá pred domom a domy sú poschodové. Vedia, že spálne sú na poschodí a na prízemí nebude alarm," uzavrel pán Jozef a požiadal ľudí o pomoc pri stotožení zlodejov. Ak ste mužov na priložených videách spoznali, kontaktujte políciu. 

Mesto zasiahla séria vlámaní
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Jozef)

Polícia začala trestné stíhanie

"V dvoch prípadoch vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline začal trestné stíhanie za prečin porušovania domovej slobody, za prečin krádeže a poškodzovania cudzej veci. V treťom prípade sa páchateľ nedostal do domu a prípad evidujeme ako priestupok proti majetku," uviedla polícia.

Záber z vlámania do rodinných domov
Zobraziť galériu (4)
Záber z vlámania do rodinných domov  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

Zároveň odporúča majiteľom bytov a domov, aby hlavne počas dovolenkového obdobia dbali na ochranu svojho majetku. "Bytom a rodinným domom veľmi dobrú ochranu pred krádežami vlámaním poskytujú bezpečnostné dvere a elektronické zabezpečenie týchto objektov. Cennosti si uschovajte v trezore alebo v bezpečnostnej skrinke, väčšie finančné čiastky nenechávajte doma," vyzvala polícia.

Viac o téme: ŽilinaVykrádanie domov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu