Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Slováci potichu kradli v kempoch po celom Česku: Odcudzili cez pol milióna! Polícia zverejnila VIDEO zo zásahu

(Zdroj: Getty Images, Policie ČR)

HRADEC KRÁLOVÉ - Zásahová jednotka českej polície v minulých dňoch zadržala štyroch cudzincov podozrivých zo série krádeží v rekreačných oblastiach v celej ČR. Skupina podľa polície v kempoch z chatiek, stanov, áut a karavanov kradla hlavne peniaze a elektroniku. Podľa zistení ČTK sú podozrivými Slováci.

Vyšetrovatelia zadržaných cudzincov vo veku 38 až 56 rokov vinia z 25 krádeží so škodou takmer 670-tisíc korún (viac ako 26-tisíc eur). Dopustili sa ich podľa polície v uplynulých dvoch mesiacoch a počet skutkov nie je konečný. Uviedla to hovorkyňa českej polície Iva Kormošová. Podozrivých zásahová jednotka zadržala 15. augusta v penzióne v Děčíně niekoľko hodín po spáchaní krádeže, ktorú štvorica urobila v kempe na Jičínsku.

Od soboty sú všetci zadržaní stíhaní väzobne. V prípade odsúdenia im za krádež, porušovanie domovej slobody a neoprávnené opatrenia, falšovanie a pozmenenie platobného prostriedku hrozí až päťročné väzenie. Cudzinci vo väčšine prípadov okradli ľudí v spánku. "Boli tak tichí, že ľudia sa pri krádeži ani neprebudili a to, že boli okradnutí, zistili až neskôr. Nič neničili a odcudzené kľúče od áut či odľahčené peňaženky od hotovosti nechávali v bezprostrednej blízkosti činu," uviedla hovorkyňa.

Navštevovali kempy po celej ČR a spôsobili škodu vyše pol milióna korún. (Zdroj: Policie ČR)

Najväčšiu škodu štvorica spôsobila návštevníkovi kempu na Semilsku, ktorému v druhej polovici júna z auta ukradli fotografickú techniku takmer za štvrť milióna korún. Skupina podľa polície pochádza z jednej obce. Najstarší a najmladší podozriví sú synovec a strýko. Pred tromi rokmi boli traja muži zo skupiny odsúdení v Maďarsku za obdobnú trestnú činnosť do väzenia. Z neho jeden vyšiel vlani v auguste a zvyšní dvaja na konci minulého roka. Muža odsúdili aj v minulosti v Taliansku, Nemecku a Belgicku.

Podobný prípad hradecká polícia riešila v roku 2021. Vtedy odhalila a zatkla šiestich cudzincov, ktorí vykrádali po celej Českej republike stany, vozidlá či chatky v kempoch a na festivaloch. V letných sezónach rokov 2020 a 2021 sa dopustili viac ako 100 skutkov, pri ktorých takmer 130 poškodeným spôsobili škodu za 1,5 milióna korún. Muži kradli hlavne peniaze, elektroniku a šperky.

Viac o téme: ČeskoKempKrádež
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu