Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Ministerka zdravotníctva si svoje úlohy z pohľadu plánu obnovy plní, tvrdí Peter Kmec

Peter Kmec
Peter Kmec (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) si svoje úlohy z pohľadu plánu obnovy plní. Vyhlásil to vicepremiér pre plán obnovy Peter Kmec (Hlas-SD). "Sme na veľmi dobrej ceste, aby sme dostali kvalitnú zdravotnú starostlivosť do všetkých regiónov Slovenska," skonštatoval. Tvrdenia, že rezort nenapĺňa míľniky a ciele, označil za šírenie dezinformácií.

Kmec podotkol, že od začiatku s ministerkou úzko spolupracuje pri napĺňaní míľnikov, ako aj pri realizácii jednotlivých výziev. "Osobne som cestoval s pani ministerkou po Slovensku, kde sme si kontrolovali pripravenosť jednotlivých projektov, a môžem povedať, že riešia sa tam, samozrejme, čiastkové problémy, ale sme na veľmi dobrej ceste, aby sme tie peniaze, ktoré sú alokované pre ministerstvo zdravotníctva, úspešne naplnili," ubezpečil.Potvrdil, že rezort si plní aj úlohy spojené s piatou žiadosťou o platbu v rámci plánu obnovy, o ktorú má vláda žiadať koncom r oka.

"Sme vo veľmi finálnej fáze naplnenia jedného z míľnikov piatej žiadosti o platbu, ktorá bude podávaná koncom tohto roka. Tu si opäť ministerstvo zdravotníctva plní svoju úlohu. Prebehol legislatívny proces vo veci centralizácie riadenia nemocníc a momentálne prebieha finálna fáza organizačnej štruktúry na ministerstve zdravotníctva," ozrejmil Kmec. Opozičná strana SaS kritizuje ministerku za meškanie rezortu v napĺňaní míľnikov plánu obnovy. Milióny z plánu obnovy určené pre Slovensko sú preto podľa nej v ohrození. Strana to považuje za jeden z dôvodov, pre ktorý je ministerku potrebné odvolať z postu. Podľa ministerky neexistuje pochybnosť o tom, že rezort míľniky napĺňa. Vyjadrenia SaS označila za nepravdivé informácie.

 

Viac o téme: Peter KmecZuzana Dolinková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu