Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Ministerstvo zdravotníctva splatí časť dlhov nemocníc voči Sociálnej poisťovni vo výške 167 miliónov eur

Zuzana Dolinková
Zuzana Dolinková (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v spolupráci s rezortmi práce a financií uhradí časť dlhu nemocníc voči Sociálnej poisťovni. Na úhradu podlžností po lehote splatnosti ku koncu júna 2022 je určených takmer 167 miliónov eur. Úhrady pohľadávok budú zrealizované v prvej polovici augusta. Informoval o tom komunikačný odbor rezortu.

archívne video

Generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne Ilko: Nasledujúci mesiac očakávame ešte väčší nárast vyriešených chýbajúcich mesačných výkazov (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Priblížil, že ministerstvo pristúpilo k realizácii oddlženia istiny pohľadávok Sociálnej poisťovne na poistnom voči zdravotníckym zariadeniam na základe materiálu, ktorý vláda schválila ešte v decembri 2022. "Uhradené budú pohľadávky voči Sociálnej poisťovni, ktoré sú po lehote splatnosti k 30. júnu 2022, čo je v súlade s podmienkami schváleného materiálu. Celková suma určená na zaplatenie podlžností u zariadení v pôsobnosti rezortu je 166.845.258,24 eura," priblížila ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).

Viac o téme: DlhNemocnicaSociálna poisťovňaMinisterstvo zdravotníctva SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu