Pondelok9. september 2024, meniny má Martina, zajtra Oleg

Dôležité rokovanie bez Dolinkovej: Ministerku vynechali na stretnutí s VšZP! Má ešte premiérovu dôveru?

(Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

BRATISLAVA – Šéfku zdravotníctva na dôležitú schôdzku vraj nezavolali. V stredu doobeda sa malo konať stretnutie k štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni, ktorá sa nachádza vo veľkej strate. Stopercentným vlastníkom VšZP je ministerstvo zdravotníctva, ministerka Zuzana Dolinková (Hlas-SD) na ňom napriek tomu mala chýbať.

Aktualizované o vyjadrenia ministra vnútra MAtúša Šutaja Eštoka.

O stretnutí ako aj neúčasti ministerky na ňom informoval denník Sme s odvolaním sa na svoje zdroje. Stretnutie mal zvolať premiér Robert Fico (Smer-SSD) a prítomný na ňom mal byť aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, ktorý je aj predsedom strany Hlas-SD, je teda v pozícii Dolinkovej straníckeho šéfa.

archívne video 

Zuzana Dolinková sa vyjadruje k financovaniu nemocníc (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ministerka má byť tento týždeň na dovolenke, prečo sa však tak dôležité stretnutie konalo bez nej Úrad vlády ani samotné ministerstvo nevysvetlili. O zlej situácii v poisťovni sa totiž hovorí už niekoľko týždňov, nejde o novú záležitosť.

Na celú záležitosť reagoval po medializovaní rokovania minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. "Aj keď sa premiér momentálne rehabilituje po teroristickom útoku, stretli sme sa ako predsedovia dvoch koaličných strán HLAS – sociálna demokracia a SMER - SSD, aby sme prediskutovali dôležité témy v oblasti sociálnej politiky a rodiny, migrácie, zdravotníctva, podpory regiónov a hlavne energetickej bezpečnosti najmä v súvislosti s obmedzením dodávok ropy z Ukrajiny," uviedol. 

 

MÉDIÁ SÚ PREKVAPENÉ, ŽE VLÁDA PRACUJE AJ V LETE Príde mi, že mnohé médiá sú prekvapené, že vláda pracuje a jej...

Posted by Matúš Šutaj Eštok on Thursday, August 1, 2024

Opozícia hovorí o nedôvere

Podľa zdravotníckych expertov Oskara Dvořáka z PS a Petra Stachuru z KDH ide zo strany premiéra o vyjadrenie nedôvery ministerke zdravotníctva. "Ak premiér rokuje so štátnou zdravotnou poisťovňou bez ministerky zdravotníctva, tak ide o vyjadrenie veľkej nedôvery voči ministerke," reaguje na absenciu Dolinkovej na stretnutí Dvořák.

Stachura naznačuje, že je to ďalším signálom toho, že ministerka nezvláda svoj rezort. "Nečudoval by som sa, keby vládnej koalícii došla trpezlivosť," dodáva.

 

Viac o téme: StretnutieRobert FicoVšZPZuzana Dolinková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu