Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Ministerstvo vnútra je pripravené na nárast agendy priestupkov po novele Trestného zákona

Viliam Karas
Viliam Karas (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra (MV) SR je pripravené a počíta s nárastom agendy priestupkov po novele Trestného zákona. Uviedlo to v reakcii na piatkové vyjadrenie podpredsedu opozičného KDH Viliama Karasa. Ten upozornil na to, že okresné úrady a iné správne orgány nie sú po novele personálne a ani metodicky pripravené na nárast agendy, keďže množstvo skutkov prepadne do priestupkového konania.

"MV SR sa na zvýšenie agendy priestupkov začalo pripravovať ihneď po oznámení návrhov zmien v Trestnom zákone. Agenda priestupkov si preto vyžiada zvýšenie počtu zamestnancov. Rezort už v tejto súvislosti vypracoval aj návrh na zmenu výšky trov konania o priestupkoch zohľadňujúcu infláciu od roku 2005 - ich zvýšením by bolo možné vyrovnať časť rozdielov v nákladoch okresných úradov na výkon priestupkovej agendy," poznamenal hovorca ministerstva Matej Neumann.

archívne video

Ministerstvo vnútra a MIRRI budú spolupracovať, cieľom je zlepšiť služby pre občanov (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Novelu Trestného zákona z dielne rezortu spravodlivosti schválili poslanci Národnej rady SR na februárovej schôdzi. Účinnosť nadobudla v auguste. Okrem iného sa zmenili viaceré trestné sadzby a upravili hranice škôd. Parlament o novele rokoval v skrátenom legislatívnom konaní.

Viac o téme: NárastAgendaMinisterstvo vnútraViliam KarasTrestný zákon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu