Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Šokujúce odhalenie: Mladík, ktorý atrapou zbrane ohrozoval Šutaja Eštoka, už sedel! Na smrť dobil iného muža

Matúš Šutaj Eštok
Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Incident zo stropkovského jarmoku, kde muž vytiahol na ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka atrapu pištole, priniesol nečakané odhalenie. Páchateľ si už totiž v minulosti odpykával trest za zabitie 54-ročného muža. Na slobodu sa dostal pred vyše dvomi rokmi.

archívne video 

Minister Šutaj Eštok po bezpečnostnom výbore o zriadení pracovnej skupiny (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Upozornila na to TV Markíza. Prípad sa odohral ešte v roku 2020. V stropkovskej ubytovni vtedy 15-ročný mladík na smrť dobil muža, ktorý tam dlhodobo býval. „V uvedenom trestnom konaní bolo vo vzťahu k obvinenému rozhodnuté dňa 27. apríla 2021 trestným rozkazom. Odsúdený uložený nepodmienečný trest odňatia slobody v uvedenej veci vykonal v celom rozsahu k 29. máju 2022,“ uviedla Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. Odsedel si dva roky a nariadené mu bolo aj psychiatrické liečenie ambulantnou formou.

Mladý muž spôsobil rozruch minulý piatok na jarmoku v Stropkove. Zbraňou mal totiž mieriť do priestoru, kde sa v tom čase nachádza minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Ochranka ministra ho spacifikovala. Ukázalo sa, že nešlo o reálnu zbraň, ale atrapu. Polícia mladého muža zadržala, vypočula a prepustila. Prípadom sa však naďalej zaoberajú. Začali trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu nebezpečného vyhrážania.

Viac o téme: OchrankaJarmokStropkovMatúš Šutaj EštokAtrapa zbrane
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu