Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Vyšetrovanie smrti Milana Lučanského definitívne ukončili: Dozorcovia podľa inšpekcie a prokurátora nepochybili

Milan Lučanský
Milan Lučanský (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

PREŠOV - Dozorcovia v prípade smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského nepochybili. K tomuto záveru dospela policajná inšpekcia, dozorujúci prokurátor a napokon aj prokurátor generálnej prokuratúry, ktorý rozhodnutie preskúmal na základe žiadosti splnomocnenca rodiny Miroslava Radačovského. Prípad úmrtia bývalého šéfa polície je tak definitívne uzavretý.

Milan Lučanský zomrel 30. decembra 2020, deň potom, ako sa vo väzbe v Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil spáchať samovraždu. Nad touto verziu viseli od začiatku pochybnosti. Podľa záverov vyšetrovania si však bývalý šéf polície siahol na život sám. Opätovne sa potom skúmalo, či dozorcovia urobili všetko pre to, aby Lučanského zachránili, pričom policajná inšpekcia aj dozorujúci prokurátor dospeli k názoru, že dozorcovia nepochybili. 

archívne video

Advokát Radačovský opäť spochybnil samovraždu Milana Lučanského (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Spis sa však dostal na stôl prokurátora generálnej prokuratúry na základe základe žiadosti splnomocnenca rodiny Miroslava Radačovského. Ani v tomto prípade sa však žiadne pochybnosti nezistili. „Prokurátor Generálnej prokuratúry SR predmetnú žiadosť o preskúmanie zákonnosti rozhodnutia vyšetrovateľa a prokurátora preskúmal, pričom neboli zistené pochybenia v rozhodnutí príslušnej krajskej prokuratúry ani vyšetrovateľa ÚIS (Úrad inšpekčnej služby, pozn. red.),“ informovala hovorkyňa generálnej prokuratúry portál Aktuality.

Viac o téme: Generálny prokurátorMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu