Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Diváci hromžia! Obľúbený operátor opäť okresal ponuku TV programov: Vypadli ďalšie stanice

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Nad vysielaním českých staníc na Slovensku visí stále otáznik. Obavy o ich budúcnosť u nás sa začali vo februári tohto roka, kedy operátor Orange TV zrušil viaceré české stanice. Následne sa rozprúdila debata medzi ďalšími operátormi a televíziami. Zatiaľ nie je nič jasné, ako to celé dopadne. Isté však je, že Orange TV pokračuje vo vypínaní staníc. Najnovšie zrušila ďalšie dve české stanice.

archívne video

ROZHOVOR Ministerka Šimkovičová: Od exšéfa RTVS Machaja som žiadala externé zmluvy, doteraz ich nemám (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Orange TV opäť okresal svoju ponuku programov. Minulý týždeň bola vyradená česká televízia Seznam TV HD i módna Fashion TV SK&CZ HD, pričom Orange neuviedol dôvody, prečo došlo ku koncu ich vysielania u operátora. Informoval o tom web Živé. Vo februári minulého roka vyradil z ponuky aj Prima Cool CZ, Prima Zoom, Prima Max, Prima Krimi, Prima Love, Prima Star, ČT Šport a ČT Art/:D.

Orange okrem toho vyvíja tlak na českú televíziu Prima ohľadom šírenia jej staníc na Slovensku. Podľa zistení webu posiela Orange zoznam šíriteľov jej staníc na Slovensku, pričom od nej požaduje, aby podnikla právne kroky voči týmto šíriteľom a zabezpečila, aby jej menšie kanály neboli šírené u nás.

Slovenské komerčné televízie podľa ich slov nechcú zrušenie celých staníc u nás, ale len zahraničnej produkcie (filmy, seriály). Tvrdia, že české televízie nakupujú zahraničné programy, filmy a seriály len s licenciou na vysielanie v Českej republike a nie na Slovensku. 

Viac o téme: OrangeTelevíziaČeské stanice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu