Nedeľa30. jún 2024, meniny má Melánia, zajtra Diana

Obrovský súcit a solidarita! Po tragédii autobusu vznikla ZBIERKA: Slováci za pár hodín prispeli touto sumou

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj, Donio.sk)

NOVÉ ZÁMKY - Mimoriadna tragédia sa odohrala vo štvrtok na Dvorskej ceste pri Nových Zámkoch. Krátko po 17.00 h došlo k fatálnej zrážke rýchlika s autobusom. Podľa aktualizovanej bilancie Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby počet obetí stúpol na sedem. Neskončil ani osudný deň a verejnosť sa ihneď spojila a vznikla zbierka. Za niekoľko hodín je vyzbieraných viac ako 12-tisíc eur a každou minútou suma rastie.

Nehoda za Novými Zámkami, smer Štúrovo: Horí vlak (Zdroj: Facebook/Katarína Molnárová Perlacosmetic)

Platforma Donio vyhlásila ešte v deň tragédie zbierku, ktorá má pomôcť rodinám obetí a zraneným tragickej nehody pri Nových Zámkoch. Tragická nehoda, pri ktorej sa zrazil vlak s autobusom, si vyžiadala najmenej sedem obetí, ďalších päť osôb bolo zranených. Podľa ZSSK žiadna z obetí nebola v čase nehody vo vlaku. Zranení boli prevezení do nemocníc v Bratislave, Nitre, Komárne a Leviciach. Platforma upozorňuje, že takéto tragické udalosti navždy poznačia všetkých zúčastnených a tiež ich rodiny. 

"Nečakané tragické udalosti, ako je táto, môžu mnohým rodinám spôsobiť existenčné problémy. Radi by sme aspoň trochu zmiernili pozostalým a ťažko zraneným zvládnuť náročné obdobie. Darované peniaze rozdelíme na rovnaké čiastky pre pozostalé rodiny a ťažko zranených," píše Donio.

Zbierka má aktuálne vyzbieraných cez 12-tisíc eur, pričom rastie každou minútou. To len dokazuje, že sa ako národ vieme v ťažkých časom spojiť a prejaviť solidaritu.

Stav zbierky k piatku 10.25 h
Zobraziť galériu (4)
Stav zbierky k piatku 10.25 h  (Zdroj: Donio.sk)

Viac o téme: TragédiaRýchlikNové ZámkyAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu