Nedeľa30. jún 2024, meniny má Melánia, zajtra Diana

MIMORIADNE Deň po tragickej zrážke vlaku s autobusom: Počet obetí stúpol na sedem! Nové informácie z miesta nehody

(Zdroj: Facebook/Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR)

BRATISLAVA - Počet obetí štvrtkovej (27. 6.) zrážky vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch stúpol na sedem. Vyplýva to z aktualizovanej informácie, ktorú zverejnilo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) na sociálnej sieti.

Aktualizované 9:35 Doprava na železničnej trati medzi Novými Zámkami a Dvormi nad Žitavou je po zrážke autobusu s vlakom čiastočne obnovená. Podľa informácie hovorkyne ŽSR Vladimíry Bahýlovej je doprava obnovená na jednej z dvoch traťových koľají. Na druhovej traťovej koľaji naďalej pokračuje vyšetrovanie príčin nehody.

Záchranári na sociálnej sieti uviedli, že ďalších päť osôb bolo zranených. Na mieste nehody stále pokračuje zaisťovanie všetkých dôkazov, prítomný je aj znalec z odboru cestnej dopravy a tím vyšetrovateľov. Kynológovia so psami prehľadávajú okolie nehody.

Železničná spoločnosť Slovensko na sociálnej sieti informovala, že očakáva sprejazdnenie jednej traťovej koľaje približne o 04.00 h. K zrážke vlaku a autobusu došlo vo štvrtok krátko po 17.00 h na chránenom železničnom priecestí na Dvorskej ceste pri Nových Zámkoch. Zranení boli prevezení do nemocníc v Bratislave, Nitre, Komárne a Leviciach.

Bober a Judák vyjadrili sústrasť obetiam nehody

Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS), košický arcibiskup a metropolita Bernard Bober s veľkým zármutkom prijal správu o tragickej nehode vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch. Svoju účasť a blízkosť v modlitbe všetkým, ktorých tragédia zasiahla, vyjadril aj nitriansky biskup Viliam Judák.

"S veľkou ľútosťou a pohnutím vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým obetí tragickej dopravnej nehody. Modlím sa za spásu duší tých, ktorí pri nešťastí prišli o život, a vyprosujem skoré uzdravenie zraneným," uviedol Bober. Za obete nehody odslúži svätú omšu. Nitriansky biskup praje zraneným účastníkom havárie skoré uzdravenie. "Na všetkých myslí v modlitbách a bude pamätať aj pri svätej omši, ktorú v piatok odslúži na tento úmysel," doplnili z Nitrianskeho biskupstva.

Príčiny nešťastia musia byť urýchlene vyšetrené, vyjadril sa Kaliňák

Vicepremiér Robert Kaliňák (Smer-SD) vyjadril sústrasť rodinám pozostalých po štvrtkovej (27. 6.) zrážke vlaku a autobusu pri Nových Zámkoch. Zraneným poprial čo najskorší návrat do bežného života. Uviedol to na sociálnej sieti. "Príčiny nešťastia musia byť urýchlene vyšetrené. Najmä preto, aby sa v budúcnosti, po prijatí príslušných opatrení, mohlo predísť takýmto fatálnym následkom," skonštatoval Kaliňák. Záchranným zložkám vyjadril vďaku a úctu za rýchly profesionálny zásah, ktorý zabránil ešte väčšej tragédii.

 

Ešte stále hľadám slova… Aj napriek tomu, že som bol mnohokrát konfrontovaný s tragédiami podobného rozsahu, na takéto...

Posted by Robert Kaliňák on Thursday, June 27, 2024
Viac o téme: NehodaVlakObeteNové ZámkyAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu