Utorok2. júl 2024, meniny má Berta, zajtra Miloslav

Prezident Peter Pellegrini na mieste fatálnej zrážky vlaku a autobusa: Vyslovil srdcervúce želanie

(Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini )

NOVÉ ZÁMKY - Sedem vyhasnutých životov a niekoľko zranených ľudí. Taká je bilancia štvrtkovej tragickej zrážky vlaku a autobusa na železničnom priecestí blízko Nových Zámkov. Na miesto nešťastia dnes zamieril aj prezident Peter Pellegrini.

Peter Pellegrini strávil predošlé dni na pracovných cestách v zahraničí - najskôr v Českej republike a neskôr v Bruseli, kde sa stretol aj s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Návrat na Slovensko mal však trpkú príchuť. Vo štvrtok krátko po 17. hodine narazil rozbehnutý vlak do linkového autobusa. Náraz bol tak prudký, že autobus skončil rozlomený na dve časti. Na mieste vypukol silný požiar.

Minister dopravy Jozef Ráž a šéf ŽSR Alexander Sako o tragédii pri Nových Zámkoch (Zdroj: Facebook/Ministerstvo dopravy SR)

Prvotné správy hovorili o štyroch obetiach. Nakoniec je bilancia ešte hroznejšia - vyhaslo sedem ľudských životov a ďalší ľudia sú zranení. Podľa doterajších zistení bola koľaj, po ktorej vlak išiel, odstavená a vlak tam nemal tam nemal vôbec byť. To mal byť aj dôvodo, prečo signalizačné zariadenie nevarovalo pred prichádzajúcim vlakom a závory boli hore. Minister dopravy Jozef Ráž technické zlyhanie odmietol, pod nehodu sa zrejme podpísal ľudský faktor. 

Na miesto tragédia sa dnes vybral aj prezident Peter Pellegrini. "S veľkým pohnutím som si na mieste tragickej dopravnej nehody uctil stratené životy nevinných ľudí. Vyslovujem úprimnú sústrasť pozostalým a všetkým zraneným želám veľa energie a skoré uzdravenie," uviedol. "Kiež by sme už podobnú tragédiu nikdy nezažili," dodal. 

 

S veľkým pohnutím som si na mieste tragickej dopravnej nehody uctil stratené životy nevinných ľudí. Vyslovujem úprimnú...

Posted by Peter Pellegrini on Friday, June 28, 2024

 

Viac o téme: VlakZrážkaPeter PellegriniNové ZámkyPrezidentAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu