Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

Mimoriadny výbor k situácii v polícii bude zvolaný do piatka: Žiadosť o zvolanie bola doručená dnes

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Mimoriadne zasadnutie Výboru Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť k situácii v polícii bude zvolané do piatka (28. 6.). Žiadosť o zvolanie výboru doručili v utorok. Pre TASR to uviedla Ľubica Končalová z tlačového odboru strany Smer-SD.

archívne video

Mimoriadny výbor o štatúte SIS sa neuskutočnil, zrejme bude v stredu, hovorí Mária Kolíková (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Zvolanie mimoriadneho výboru inicioval opozičný poslanec Juraj Krúpa (SaS). O téme by mohli členovia výboru diskutovať s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD), policajným prezidentom Ľubomírom Solákom a predstaviteľmi policajných odborov.Odborový zväz polície v SR vyzval minulý týždeň vedenie rezortu vnútra, aby riešilo situáciu v Policajnom zbore. Upozornil na zlé podmienky, ako napríklad stav policajných budov či staré odevy, ale aj nevyhovujúce platové ohodnotenie.

Mimoriadny výbor k situácii
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ministerstvo vnútra SR skonštatovalo, že roky zanedbávaný stav v polícii sa nedá vyriešiť okamžite. Skvalitnenie a vytvorenie dôstojných a adekvátnych pracovných podmienok pre policajtov označilo za absolútnu prioritu aktuálneho ministra.

Ako vyplýva z rokovacieho poriadku, predseda výboru je povinný zvolať schôdzu výboru, ak o to požiada aspoň tretina členov výboru. Ak nie je v uznesení národnej rady určená alebo v žiadosti uvedená lehota, dokedy sa má schôdza výboru konať, predseda výboru je povinný zvolať schôdzu výboru najneskôr do siedmich dní od doručenia žiadosti.

Viac o téme: Polícia NRSRMimoriadny výbor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu