Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

PRIESKUM poriadne mieša karty: Výrazný nárast Smeru a PS! Dve parlamentné strany prepadli

Predseda PS Michal Šimečka, predseda Smeru-SD Robert Fico a predseda Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok Zobraziť galériu (3)
Predseda PS Michal Šimečka, predseda Smeru-SD Robert Fico a predseda Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Najnovší prieskum agentúry Focus potvrdil víťazstvo strany Smer-SSD, ktorá je nasledovaná Progresívnym Slovenskom. Na treťom mieste však nastalo hotové zemetrasenie. Obsadil ho síce znova Hlas-SD, no strana sa po tom, ako sa Peter Pellegrini presunul do Prezidentského paláca, výrazne prepadla.

Prieskum realizovala agentúra Focus pre TV Markíza. Strana Smer-SSD si oproti aprílu výrazne polepšila. Zatiaľ čo naposledy jej namerali 21,1 percenta, v júni to je už 24,2 percenta. Hore išlo aj druhé Progresívne Slovensko. Z 19,7 percenta skočilo na 21,6 percenta. Výrazný posun zaznamenal aj tretí Hlas-SD, avšak presne opačným smerom – z aprílových 18 percent padol na 14,5 percenta.

PRIESKUM poriadne mieša karty:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FOCUS Marketing & Social Research)

Do parlamentu by sa dostala aj strana Republika. Tá narástla na 7,3 percenta.  Nasleduje KDH (6,6%), SaS (6,1%) a Maďarská aliancia (5,2%).

Pred bránami Národnej rady SR by skončila SNS (4,7%), ale aj hnutie Slovensko (4,1%) a Demokreati (3,6%). 

Po prepočítaní na mandáty by Smer obsadil 43 kresiel, PS 38, Hlas, 25, Republika 13, KDH a SaS 11 a Maďarská aliancia 9. 

Viac o téme: Prieskum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu