Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Hrdlorezka z Babindolu: Zvýšili jej trest na 25 rokov

Svetlana Gunišová podrezala svoju 7-ročnú dcéru Nikolku.
Svetlana Gunišová podrezala svoju 7-ročnú dcéru Nikolku. (Zdroj: SITA)

NITRA – Svetlana Gunišová z Babindola pri Nitre, ktorá sa pokúsila zavraždiť svoju sedemročnú dcéru, nepôjde do väzenia na 15 rokov, ale na 25. Rozhodol o tom dnes senát Krajského súdu v Nitre.

Svetlanu odsúdil okresný súd 23. októbra na 15 rokov za mrežami, krajský prokurátor sa však voči rozsudku odvolal. „Krajský súd zmenil výrok o treste rozsudku Okresného súdu Nitra, pretože neboli splnené zákonné podmienky na mimoriadne zníženie trestu odňatia slobody,“ informovala hovorkyňa krajského súdu Lenka Drahošová.

Rozsudok už je právoplatný, nemožno sa voči nemu odvolať. Svetlana si trest odsedí vo väznici s maximálnym stupňom stráženia. „Obžalovanej bol uložený aj trest prepadnutia veci – jeden nôž, s ktorým spáchala skutok. Zároveň jej bol uložený ochranný dohľad na tri roky,“ doplnila Drahošová.

Svetlana vo februári tohto roku podrezala nožom s 20-centimetrovou čepeľou svojej dcére štyrikrát hrdlo a zranila ju aj na chrbte, rukách a nohách. Sebe spôsobila len dve povrchové rezné rany na krku. Malá Nikoleta bola v ohrození života. Tragédia sa odohrala v rodinnom dome v Babindole pri Nitre, kde Svetlana bývala so svojím druhým mužom. Vraždu podľa obžaloby plánovala - nabrúsila nôž, zamkla dvere, pustila hlasnú hudbu a vtiahla dcéru do tmavej miestnosti, kde ju zhodila na zem.

Údajne to nebolo prvý raz, čo usilovala o dcérin život – skúšala ju vraj predávkovať liekmi aj obesiť. Podľa psychiatrov netrpela duševnou chorobou v pravom slova zmysle. Nikolku zastupoval na súde jej otec Daniel L., bývalý Svetlanin manžel. Ten si dcéru po incidente zobral k sebe a stará sa o ňu so svojou manželkou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu