Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Súdny proces s matkou - hrdlorezkou sa chýli k záveru

Obžalovaná Svetlana G.
Obžalovaná Svetlana G. (Zdroj: SITA)

NITRA - Proces so Svetlanou G. z Babindola pri Nitre, ktorá sa pokúsila podrezať svoju sedemročnú dcéru, sa chýli k záveru. Najbližšie pojednávanie bude v utorok.

Pokiaľ sa nevyskytne žiadna zákonná prekážka, mal by byť podľa hovorkyne Krajského súdu v Nitre Lenky Drahošovej vyhlásený rozsudok. Proces urýchlilo, že Svetlana G. svoju vinu v plnej miere priznala.

Naposledy bola obžalovaná pred súdom 11. októbra, keď senát na základe jej žiadosti vylúčil z hlavného pojednávania verejnosť. Dôvodom bolo, že na malú Nikolku by mohlo "veľmi zle a stresujúco pôsobiť, keby sa o prejednávanej veci dozvedela z médií, prípadne od rovesníkov v škole, čo by jej spôsobilo ďalšiu traumu," uvádza sa v uznesení senátu. Nikolkin otec - Svetlanin bývalý manžel, jej babka a teta k účasti verejnosti výhrady nemali. "Keď už všetka špina vyšla na povrch, teraz nie je potrebné vylučovať verejnosť," povedala novinárom na súde Nikolkina teta. Podľa nej by sa práveže mala verejnosť dozvedieť, akú strašnú vec Svetlana urobila svojmu dieťaťu.

Svetlana G. je obžalovaná z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu. Vo februári tohto roku podrezala nožom s 20-centimetrovou čepeľou svojej dcére štyri razy hrdlo a zranila ju aj na chrbte, rukách a nohách. Sebe spôsobila len dve povrchové rezné rany na krku. Malá Nikoleta bola v ohrození života. Tragédia sa odohrala v rodinnom dome v Babindole pri Nitre, kde Svetlana bývala so svojím druhým mužom. Vraždu podľa obžaloby plánovala - nabrúsila nôž, zamkla dvere, pustila hlasnú hudbu a vtiahla dcéru do tmavej miestnosti, kde ju zhodila na zem. Údajne to nebolo po prvý raz, čo usilovala o dcérin život - skúšala ju vraj predávkovať liekmi aj obesiť. Podľa psychiatrov netrpela duševnou chorobou v pravom slova zmysle. Nikolku zastupuje na súde jej otec Daniel L., bývalý Svetlanin manžel. Ten si dcéru po incidente zobral k sebe a stará sa o ňu so svojou manželkou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu