Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Michalovčania majú opäť vlastné cétečko!

Sestrička pri zariadení CT Valéria Hičová (44) pripravuje pacientku na vyšetrenie mozgu.
Sestrička pri zariadení CT Valéria Hičová (44) pripravuje pacientku na vyšetrenie mozgu. (Zdroj: Nový Čas)

MICHALOVCE - Konečne sa dočkali. Po dvoch rokoch majú v michalovskej nemocnici opäť vlastné cétečko, na ktorom môžu bez problémov robiť potrebné vyšetrenia. A nielen v bežný pracovný deň, ale aj cez víkendy a v noci.

Donedávna zranených pri nehodách či ľudí s mozgovou príhodou mimo ordinačných hodín museli voziť na CT (počítačový tomograf) vyšetrenie k súkromníkovi alebo do nemocnice v Trebišove či Humennom.

„Zariadenie CT stálo približne 20 miliónov korún,“ uviedol primár rádiologického oddelenia CT pracoviska v michalovskej nemocnici Anton Rudáš. Prístroj dokáže urobiť vyšetrenia mozgu i ostatných orgánov. Aj keď nemocnica v minulosti už mala jedno CT zariadenie, pre jeho poruchu bola dva roky odkázaná na služby súkromného CT pracoviska. To je v centre Michaloviec a vybavovalo klientov len v bežnom pracovnom týždni počas ordinačných hodín. Pacientov tam museli z nemocničných oddelení voziť. Tým sa zvyšovali náklady na dopravu, ktoré teraz odpadli.

Najhoršia situácia bola pri nočných dopravných nehodách alebo cez víkendy. Zranených museli voziť do najbližších nemocníc, ktoré mali funkčné CT. Jeho sprevádzkovanie teda prinesie michalovskej nemocnici značnú úsporu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu