Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Za Gaburom sú národniari!

Peter Gabura, čierna ovca KDH, sa pustil do Duraya. Pre jeho výroky.
Peter Gabura, čierna ovca KDH, sa pustil do Duraya. Pre jeho výroky.

BRATISLAVA - Poslanca Petra Gaburu vyprovokoval podpredseda SMK Miklós Duray k činu. Nielenže chce, aby sa jeho výrokmi, ktoré povedal pre maďarskú internetovú stránku, zaoberal parlamentný výbor. Zvažuje dokonca aj podanie trestného oznámenia. Kádeháka Gaburu v tichosti podporuje aj vládna SNS.

Nezávislý poslanec a ešte stále člen KDH požiadal mandátový a imunitný výbor parlamentu, aby sa zaoberal Durayovými výrokmi o „slovenskom pouličnom fašizme“. Ten vraj vyvrcholil až fyzickými útokmi. Duray tvrdí, že mu ublížili pri nákupoch na známom bratislavskom trhovisku, pretože je Maďar.

Čiernu ovcu kresťanských demokratov v jeho iniciatíve podporila aj koaličná SNS, ktorá chce Gaburu zlákať do svojho klubu. „V mandátovom a imunitnom výbore máme dvoch poslancov, dúfam, že budú primerane aktívni,“ vyjadril sa národniar Rafael Rafaj. Podľa neho tak môže určite rátať s ich podporou. „Keby sme to iniciovali my, tak by niekto z toho urobil tretiu svetovú slovensko-maďarskú vojnu,“ dodal šéf poslaneckého klubu Rafaj.

Podľa informácií Nového Času zvažuje Peter Gabura aj podanie trestného oznámenia na poslanca Duraya za jeho tvrdé výroky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu