Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Gabura sa odvolá proti rozhodnutiu strany

Peter Gabura
Peter Gabura

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Gabura, ktorému v pondelok Predsedníctvo Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) zakázalo v budúcnosti kandidovať na volenú funkciu a ktorého parlamentný poslanecký klub vylúčil zo svojich radov, sa proti týmto rozhodnutiam odvolá na Rozhodcovský súd KDH.

„Nevidím dôvod na tieto sankcie. Je mi z týchto rozhodnutí smutno. Keď obetujete KDH všetko, tak je vám do plaču," uviedol Gabura pre agentúru SITA. Zároveň odmietol, že by v NR SR vstupoval do iného poslaneckého klubu. "Ja som KDH-ák," dodal.

Predsedníctvo KDH v pondelok rozhodlo, že poslanec Peter Gabura nemôže kandidovať vo voľbách do verejnej funkcie za KDH. Predsedníctvo tým rozhodlo o disciplinárnom konaní voči poslancovi podľa príslušného článku stanov KDH.

Gabura podľa predsedníctva porušil politickú disciplínu tým, že viacerými svojimi vyjadreniami spôsobil zneváženie funkcionárov hnutia. Podľa predsedníčky poslaneckého klubu KDH Márie Sabolovej išlo najmä o Gaburove vyjadrenia o predsedovi hnutia Pavlovi Hrušovskom v týždenníku Fakty, ktorý Gabura vydáva. Vplyv však mali aj ďalšie skutočnosti, dodala.

V pondelok večer poslanecký klub KDH vylúčil poslanca NR SR Petra Gaburu z klubu. Dnes bude o tejto skutočnosti informovať predsedu parlamentu Pavla Pašku predsedníčka poslaneckého klubu kresťanských demokratov Mária Sabolová.

Zmeny v poslaneckých kluboch NR SR vo volebnom období 2006/2010

6. novembra 2006 - poslanec Miroslav Kotian prestúpil z poslaneckého klubu SNS do poslaneckého klubu ĽS-HZDS
1. februára 2007 - za zosnulého poslanca Miroslava Chovanca (Smer-SD) nastúpil do parlamentu Anton Bobrík
11. apríla 2007 - poslaneckého mandátu sa vzdal László Gyurovszky (SMK), nahradil ho György Juhász
30. apríla 2007 - poslaneckého mandátu sa vzdala Edita Angyalová (Smer-SD), náhrada Boris Hradecký
10. septembra 2007 - poslanecký klub Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) hlasovaním vylúčil zo svojich radov Petra Gaburu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu