Pondelok7. október 2024, meniny má Eliška, Elisa, zajtra Brigita

Tomanová: Som babka-ministerka

Viera Tomanová
Viera Tomanová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Viera Tomanová prvýkrát exkluzívne prehovorila o svojich ôsmich deťoch.

Urobila tak potom, ako sa Novému Času zdôverila, že jedna z jej nevlastných dcér Marcela (37) leží s ťažkými zraneniami spolu so svojou dcérkou Martinkou (5) v nemocnici na Kramároch. Do ich auta vrazil opitý vodič. Tomanová prezradila viac aj o ostatných.

Okrem Tomanovej vlastnej dcéry, tridsiatničky Petronely, vídať v domácnosti ministerky naozaj požehnané množstvo detí. Spolu ich totiž už od mala ratovala až osem nevlastných. Širokú rodinu Tomanovcov tak dotvárajú dnes už dospelé, kedysi osvojené ratolesti Marcela (37), Martin (29), Miška (35), Beáta (34) či mužov dospelý syn z prvého manželstva Róbert. Za svoje deti považuje, samozrejme, aj deti svojich detí, teda Emku, Kristínku či Martinku. Práve tú teraz pravidelne navštevuje v nemocnici.

„Môj život, to je iba práca s ľuďmi. Nielen deti ku mne priľnuli, ale je to aj množstvo starších,“ zdôraznila ministerka. Teraz už sú všetci jej blízki rozbehaní nielen po celom Slovensku, ale aj v Česku. „Stretávali sme sa veľmi často pri nedeľnom obede. Odkedy som však vo funkcii, tak je to katastrofa,“ prezrádza Viera Tomanová. „Všetky moje deti ma volajú babka-ministerka,“ dodala s úsmevom. Spomína, ako si z nej kolegyne vždy uťahovali, keď išli spolu do detského domova: „Berte ju preč, lebo donesie Tomanovi zase ďalšie dieťa.“ Celý život ju totiž sprevádzali pohnuté ľudské osudy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu