Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Mikuš: ĽS-HZDS sa musí zmeniť!

Tibor Mikuš
Tibor Mikuš

BRATISLAVA - Vo vládnej Ľudovej strane-Hnutí za demokratické Slovensko (ĽS-HZDS) sa objavila neobvykle otvorená výzva na odchod dlhoročného predsedu Vladimíra Mečiara z kresla šéfa strany.

Poslanec ĽS-HZDS a šéf trnavskej krajskej samosprávy Tibor Mikuš v rozhovore pre denník Sme povedal, že strana sa na čele s Mečiarom už v budúcich parlamentných voľbách nemusí dostať do parlamentu. O novom predsedovi rozhodne snem ĽS-HZDS 9. júna.

"Pokiaľ sa nič nezmení, takmer isto o tri roky neprekročíme päťpercentnú hranicu do parlamentu," uviedol Mikuš. Zároveň navrhol, aby Mečiar v strane zostal ako čestný predseda. V tejto funkcii by pôsobil ako autorita, poskytoval svoje názory a ĽS-HZDS usmerňoval. "Ak chceme zmeniť trend, musíme prijať iný model riadenia. Nie autokratický, alebo s dominantnými prvkami," povedal poslanec. ĽS-HZDS získala vo vlaňajších voľbách 8,8 percenta hlasov, v roku 2002 ju podporilo 19,5 percenta voličov.

Protikandidátom Mečiara na júnovom sneme strany bude súčasný podpredseda ĽS-HZDS Viliam Veteška. Toho zatiaľ podporujú tri zo 79 okresov. Podľa Mikuša by mohol mať šancu na úspech, pokiaľ by boli voľby šéfa strany tajné. O prípadných zmenách chce Mikuš hovoriť s Mečiarom aj ďalšími členmi strany. V prípade neúspechu nevylúčil odchod zo strany ani prestup k najsilnejšej vládnej strane Smer-SD.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu