Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Veteška kandiduje proti Mečiarovi

Vladimír Mečiar a Viliam Veteška
Vladimír Mečiar a Viliam Veteška

BRATISLAVA - Podpredseda ĽS-HZDS Viliam Veteška bude kandidovať na celorepublikovom sneme, ktorý bude 9. júna v Nitre, proti Vladimírovi Mečiarovi na post šéfa strany.

"Aj v HZDS musí začať konečne platiť právo a spravodlivosť v tom, že kto má právo navrhovať kandidátov do akýchkoľvek funkcií, má právo takúto funkciu prípadne prijať," povedal včera pre TV Markíza Veteška. Za predsedu ho totiž navrhli dva okresné snemy HZDS - v Novom Meste nad Váhom a Pezinku.

Dôvodom kandidatúry sú podľa Vetešku aj prepadajúce sa preferencie strany. "Sú stále klesajúce, horšie a horšie, od vzniku HZDS sme stratili viac ako milión voličov," dodal súčasný podpredseda ĽS-HZDS.

Veteška je len druhým vyzývateľom Mečiara v boji o najvyšší stranícky post v šestnásťročnej histórii HZDS. Prvým bol v roku 1993 vtedajší podpredseda Milan Kňažko.

Mečiar to očakával

Vladimír Mečiar očakával kandidatúru Viliama Vetešku na post predsedu Ľudovej strany-HZDS. "Ešte od vlani, takže nič neočakávané, nenormálne," povedal včera Mečiar po rokovaní s premiérom Robertom Ficom. Predpokladá, že okrem súčasných dvoch okresov podporia Vetešku "ešte dva tri". Mečiar sa ďalej k Veteškovej kandidatúre nechcel vyjadrovať. "Vnútrostranícke veci som nikdy neriešil mimo základňu strany a nebudem tak robiť ani teraz," dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu