Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

Mama na vozíku: Kubko ma posmelil, chceli by sme ďalšie dieťa!

Katarína Štulrajterová (28) i Jaroslav Pástor (29) sú vďaka synčekovi nesmierne šťastní
Katarína Štulrajterová (28) i Jaroslav Pástor (29) sú vďaka synčekovi nesmierne šťastní

NIŽNÁ HUTKA - Hoci synčeka udrží v náručí len s veľkou námahou, radosť z 3-mesačného Jakuba jej vrátila chuť do života. Katarína Štulrajterová (28) z Nižnej Hutky pri Košiciach je síce sama od pása dolu ochrnutá a odkázaná na pomoc najbližších, no rola matky jej naozaj svedčí.

„Na materstvo som sa veľmi tešila, a keď Kubko v januári prišiel na svet, naplnil ma chuťou do života a dodal mi sily,“ povedala úprimne jeho mama, ktorá je po autonehode už 12 rokov pripútaná na invalidný vozík. Rukami síce hýbe, ale cit má len v končekoch palcov a ukazovákov. Keďže Jakub už váži vyše 5 kg, má čo dvíhať. „Dokážem ho sama nakŕmiť, ale pre istotu len v posteli, aby sa mu nič nestalo. Je to predsa náš poklad!“ uviedla Katarína. Sama hovorí, že to, že Jakubka spolu s druhom Jaroslavom Pástorom (29) majú, považuje za zázrak.

„Kubko je veľmi dobré a vnímavé dieťa. A ponáša sa na mňa. V noci je dobrý, môžeme sa vyspať,“ hovorí spokojne šťastná mamička. Jej druh Jaroslav jej s malým vo všetkom pomáha, synčeka prebaľuje, je vždy poruke. Keď je v práci v železiarňach, pomáha Kataríne mama Alžbeta, ktorá s nimi v dome býva. „Máme sa čo obracať, ale zvládame to,“ spokojne hovorí Jakubov otec Jaroslav.

Pôrod Katarínu dokonca tak posmelil, že šokuje vyhlásením: „Keby sa dalo, už by som mala aj ďalšie dieťa. Cítim sa na to! Po úraze som sa až neskutočne bála lekárov, pri pohľade na ihlu som plakala. Dopadlo to však dobre, takže Jakubovi by sa zišiel súrodenec,“ dodala. Zároveň ďakuje všetkým, čo im pomohli, najmä s vybudovaním bezbariérového vstupu do domu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu