Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

Smrť šéfa Hamasu: VIDEO ukazuje Sinwára krátko pred jeho likvidáciou! Zamaskovaný sedel na kresle

Posledné okamihy šéfa Hamasu. Zobraziť galériu (2)
Posledné okamihy šéfa Hamasu. (Zdroj: X)

RAFAH - Izraelské sily mesiace pátrali po šéfovi Hamasu Jahjovi Sinwárovi v pásme Gazy. Teraz náhodou našli to, čo hľadali a zabili hlavu teroristickej organizácie v Rafahu. Video z dronu, ktoré zverejnila armáda, ho vraj ukazuje krátko pred smrťou.

Izraelské ozbrojené sily po zabití vodcu islamistického hnutia Hamas v Pásme Gazy zverejnili video, ktoré má ukazovať posledné momenty života Jahju Sinwára. Na záberoch, ktoré boli natočené dronom, je vidieť zamaskovaného a prachom pokrytého muža, ktorý sedí na kresle v budove, ktorá bola zasiahnutá bombou. Keď sa dron priblíži, hodí naň palicu. Izraelská armáda identifikovala muža na videu ako Sinwára.

Krátko nato bol Sinwár podľa informácií izraelských ozbrojených síl zabitý v meste Rafah na juhu Pásma Gazy – pričom armáda v tom čase zjavne ešte nevedela, že po mesiacoch hľadania zneškodnili vodcu Hamasu. Keď ho vojaci a dvoch ďalších ozbrojencov lokalizovali, tank vystrelil granát na budovu, ako uviedli noviny "The Times of Israel". Až neskôr si mali vojaci všimnúť podobnosť jedného z mŕtvych s vodcom Hamasu.

Izraelské médiá zverejnili fotografie mŕtvoly ležiacej v troskách, ktorá vykazuje okrem iného aj ťažké poranenia hlavy. Sinwarova identita bola podľa izraelských úradov potvrdená pomocou analýzy zubov a odtlačkov prstov. Hovorca armády Daniel Hagari vo štvrtok večer potvrdil smrť šéfa Hamasu.

Vodca Hamasu sa v čase svojej smrti pravdepodobne pokúšal utiecť smerom na sever. Hagari uviedol, že je možné, že Sinwar bol nútený vynoriť sa z tunelov militantnej islamistickej palestínskej organizácie v oblasti, kde sa týždne skrýval, pretože tam boli aktívne izraelské jednotky.
 

Viac o téme: IzraelHamasPásmo GazyRafahJahju Sinwár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu