Streda9. október 2024, meniny má Dionýz, zajtra Slavomíra

Hnutie Slovensko kritizuje Kamila Šaška: Poukazuje na rodinné prepojenie

Marek Krajčí Zobraziť galériu (2)
Marek Krajčí (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Bratislava 9. októbra (TASR) - Opozičné hnutie Slovensko kritizuje nomináciu Kamila Šaška na post ministra zdravotníctva.

archívne video

Reakcia hnutia Slovensko na problémy v koalícii (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Kamil Šaško sa v zdravotníctve vôbec nevyzná, ale jeho svokrovci v zdravotníctve podnikajú dlhé roky a sú známi ako stará známa košická smerácka chobotnica," uviedol v stanovisku exminister zdravotníctva a člen parlamentného výboru pre zdravotníctvo Marek Krajčí (Slovensko, Za ľudí, KÚ)."Tu opäť vidíme, že súčasnej vládnej garnitúre pri zdravotníctve nejde o nič iné, iba o to, aby nasýtili biznis chápadlá svojich priateľov, príbuzných, známych a, samozrejme, dali nažrať aj finančným skupinám," doplnil Krajčí. Prepojenia a rodinkárstvo dávajú podľa hnutia Slovensko jasné indície o tom, že zdravotníctvo pod vedením Šaška bude trpieť rovnako ako za vedenia Zuzany Dolinkovej.

Marek Krajčí
Zobraziť galériu (2)
Marek Krajčí  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) podal prezidentovi Petrovi Pellegrinimu návrh na vymenovanie Kamila Šaška za člena vlády s poverením riadiť rezort zdravotníctva. Informoval o tom v stredu tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Šaško pôsobil ako štátny tajomník na ministerstve hospodárstva, vláda ho z tejto pozície v stredu odvolala. Šéf Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok poukázal, že Šaško prinesie kombináciu strategického myslenia a praktických zručností. Odchádzajúca ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) doručila svoju demisiu prezidentovi v utorok (8. 10.).

Viac o téme: Hnutie Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu