Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

AKTUÁLNE Kuchár Jožko si vypočul trest: Za brutálnu vraždu priateľky si odsedí 23 rokov a musí sa liečiť!

Jozef Hanuska AKTUALIZOVANÉ Zobraziť galériu (3)
Jozef Hanuska (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Začiatkom tohto roka svojím beštiálnym činom doslova šokoval celé Slovensko. Jozef Hanuska, známy tiež ako kuchár Jožko, najskôr svoju partnerku Patríciu zaškrtil, potom jej telo dobodal a nakoniec vybral časť orgánov. "Kuchár Jožko" si dnes vypočul svoj trest.

Jozefa Hanusku, známého ako kuchár Jožko, privádzajú na súd (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Senát Mestského súdu Bratislava I uznal Jozefa Hanusku vinným. Odsúdil ho na 23 rokov za mrežami v maximálnom stupni stráženia a zároveň musí podstúiť aj psychiatrické a protialkoholické liečenie. Tiež mu uložil ochranný dohľad v trvaní troch rokov a nahradiť poškodenému škodu v sume 2941 eur. Rozsudok nie je právoplatný. Obžalovaný sa voči nemu odvolal. Prokurátor a splnomocnenec poškodeného si ponechali lehotu na odvolanie.

Obžalovaný sa odvolal voči výške trestu odňatia slobody, voči zaradeniu do maximálneho stupňa stráženia a voči ochrannému dohľadu. Súd odkázal poškodeného so zvyškom nároku na náhradu škody na civilné konanie.

Jozef Hanuska
Zobraziť galériu (3)
Jozef Hanuska  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Chcel dohodu o vine a treste

Obžaloba bola na Hanusku podaná v polovici júna na Mestský súd Bratislava I pre skutok právne kvalifikovaný ako obzvlášť závažný zločin vraždy. Na augustové pojednávanie prišiel Hanuska s cieľom uzavrieť dohodu o vine a treste. Prokurátor s tým však nesúhlasil. Tým, že obžalovaný priznal vinu, dokazovanie sa vykonávalo iba o výroku o treste. Čítali sa znalecké posudky aj výpovede svedkov. Rodina obete zároveň žiadala náhradu škody vo výške 100 000 eur. Znalec vtedy poukázal na to, že Hanuska je ku svojmu konaniu kritický, čo je dobrý predpoklad pre jeho resocializáciu. „Jeho spoločenská nebezpečnosť po prípadnom prepustení bude minimalizovaná ochranným liečením,“ povedal. U obžalovaného nezistil sexuálnu deviáciu ani sadistické sklony. „Bolo to agresívne správanie v rámci vzťahovej diskontinuality,“ uviedol. Poukázal tiež na to, že poškodená bola rovnako ako obžalovaný často pod vplyvom alkoholu. 

Hlavné pojednávanie sa malo pôvodne konať už 13. septembra, no pre neúčasť prísediaceho sudcu senátu zo zdravotných dôvodov bolo odročené na 2. októbra. 

Jozef Hanuska
Zobraziť galériu (3)
Jozef Hanuska  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Detaily brutálnej vraždy

Beštiálna vražda, keď šéfkuchár Jozef zavraždil svoju priateľku Patríciu a následne vybral jej vnútorné orgány, ktoré hodil do vedra vedľa postele, sa stala 3.1. 2024 večer na Prievozskej ulici v Bratislave. Dvojica mala počas celého dňa popíjať tvrdý alkohol. Došlo medzi nimi k hádke, ktorá prerástla až do fyzickej potýčky. Tá skončila vraždou. "V amoku ju chytil oboma rukami pod krkom a začal ju škrtiť. Celé to prebiehalo tak, že počas toho ako boli spolu nahí na posteli, obvinený poškodenú zvalil, prisadol ju, začal ju oboma rukami škrtiť dlho a intenzívne až do okamihu, kedy prestala dýchať,“ stálo v anonymizovanom rozhodnutí súdu, ktorý pred pár mesiacmi Hanusku zobral do väzby.

Patríciu sa mal vraj pokúšať oživovať, no keď videl, že to už nemá zmysel, začal ďalej piť a následne v amoku ženino telo znetvoril. “Išiel do kuchyne, vytiahol nôž a celú ju zmrzačil, a to tak, že ju pichal a rezal na hrudníku, stehne, tvári a panve, vybral jej vnútorné orgány a hádzal ich do koša. Obvinený súčasne zdôraznil, že v čase skutku nebola v byte prítomná žiadna ďalšia osoba a v závere svojej výpovede uviedol, že veľmi ľutuje, čo vykonal,“ uvádzalo sa v dokumente.  

 

Viac o téme: VraždaSúd Jozef HanuskaKuchár Jožko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu