Sobota12. október 2024, meniny má Maximilián, Maxim, Max, zajtra Koloman

Dievčatko (†2) umučil nevlastný otec na smrť! Matka sa tomu prizerala... Jej mŕtvolu nosili v kočíku na nákupy

Chelsea Gleason-Mitchell s dcérou Isabellou Zobraziť galériu (3)
Chelsea Gleason-Mitchell s dcérou Isabellou (Zdroj: Instagram/Chelsea Gleason-Mitchell)

LONDÝN - Prípad, ktorý otriasol Veľkou Britániou a vyvolal vlnu pobúrenia. Dvojročné dievčatko Isabella zomrelo po tom, čo bolo vystavené brutálnemu zaobchádzaniu zo strany partnera svojej matky. 24-ročný Scott Jeff mal malú Isabellu opakovane biť, spôsobiť jej niekoľko zlomenín, modriny a sprchovať studenou vodou. Po smrti dievčatka to pár tajil a jej telíčko mali aj niekoľko dní po utýraní prevážať v kočíku na verejnosti.

Matka dievčatka, 24-ročná Chelsea Gleason-Mitchell, podľa prokuratúry "stála bokom, pozerala sa a nič neurobila", keď Jeff vykonával svoje "bezohľadné, kruté a nakoniec smrteľné" útoky, píše portál Metro. Isabella pravdepodobne zomrela na následky zranení 26. júna minulého roka, keď bola s dvojicou v dočasnom ubytovaní East Villa v meste Ipswich. V čase smrti mala dva roky a deväť mesiacov. Teraz sa prípad dostal na súd.

Isabella
Zobraziť galériu (3)
Isabella  (Zdroj: Instagram/Chelsea Gleason-Mitchell)

Prokuratúra uviedla, že Isabella bola "zdravé, spokojné, dobre opatrované dievčatko, až kým Scott Jeff nevstúpil do jej mladého života". Dvojica sa s Isabellou presúvala medzi rôznymi miestami, vrátane hotelov a kempov, až nakoniec skončili v Ipswichi.

Ako približuje portál itv News, k odhaleniu celého prípadu prispela kamarátka matky Chelsea, ktorá mala o dievčatko obavy a zavolala preto 30. júna minulého roka na sociálku aj tiež na políciu. Tá začala ihneď konať a ešte v ten deň zašla do dočasného bývania v Ipswichi, kde sa dvojica zdržiavala. Batoľa našli mŕtve v zamknutej kúpeľni. Policajtovi vrazil do nosa silný zatuchnutý zápach a kočík s niekoľkými prikrývkami. „Keď zložil poslednú prikrývku, uvidel tvár malého dieťaťa,“ cituje policajta portál.

Pár, ktorý popiera obvinenie z vraždy, údajne tajil jej smrť a naďalej vozil jej mŕtve telo v kočíku s kapucňou zakrývajúcou tvár, dokonca s ním navštívili obchody a kaviareň, čo zaznemanali kamery. Prokuratúra uviedla, že pitva odhalila "rozsiahle vonkajšie traumatické poranenia mäkkých tkanív tela vrátane hlavy, krku, trupu a končatín". Isabella mala zlomeniny oboch zápästí a "komplexnú zlomeninu panvy". Prokuratúra tvrdí, že Isabella bola vystavená "viacerým násilným útokom počas určitého časového obdobia". Muž ju pravdepodobne dokopal alebo udupal na smrť.

Isabella
Zobraziť galériu (3)
Isabella  (Zdroj: Instagram/Chelsea Gleason-Mitchell)

Gleason-Mitchell sa priznala k tomu, že spôsobila alebo umožnila smrť dieťaťa a k dvom obvineniam z krutého zaobchádzania s dieťaťom. Jeff obvinenia popiera. Súdny proces má trvať šesť až osem týždňov.

Viac o téme: AnglickoTýranie dieťaťaIsabella WheildonScott Jeff
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu