Štvrtok3. október 2024, meniny má Stela, zajtra František

Brutálny útok nožom na Slováka v Rakúsku: Afganec ho bodol do brucha! Bol v ohrození života

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LINZ - 21-ročný mladík bez varovania vrazil nôž do brucha Slováka. Ten bol v ohrození života.

Čoskoro 35-ročný Slovák za pokus o urovnanie sporu takmer zaplatil životom. 18. novembra sa na krajskom súde v Linzi začína proces proti 21-ročnému rodákovi z Afganistanu, ktorý muža pred barom na Linzer Landstrasse náhle bodol do brucha a zasiahol pečeň. Musí sa zodpovedať za pokus o vraždu.

archívne video

Policajti bojovali o život ženy priamo na ulici (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

„Slovák môže byť rád, že záchranný reťazec a záchranná zdravotná starostlivosť tak dobre fungovali. Muž utrpel bodnutie do pečene a stratil až dva litre krvi,“ hovorí Ulrike Breitenederová, hovorkyňa prokuratúry v Linzi, v rozhovore pre rakúske médiá.

Po návšteve krčmy na Linzer Landstrasse sa Slovák v sprievode ďalšieho muža a dvoch žien dozvedel o bitke siedmich až ôsmich mladých ľudí na ceste. Spoločník neskoršej obete chcel upokojiť situáciu a pristúpil k mladým ľuďom.

Tridsaťštyriročný mladík sa pridal k skupine a bez predchádzajúcej hádky – ani slovnej, ani fyzickej – ho 21-ročný podľa vyjadrenia štátneho zástupcu jednoducho bodol približne 20 centimetrov dlhým zatváracím nožom. Slovák sa ťažko zranil a za svoj život vďačí len dobrej záchrannej sieti a mimoriadnej operácii v Kepler Uniklinikum.

21-ročný mladík z miesta činu ušiel, no krátko nato ho chytili. Napriek svojmu mladému veku má za sebou niekoľko predchádzajúcich odsúdení. Afganec je momentálne vo väzbe v Linzi. Hrozí mu desať rokov väzenia až doživotný trest.

Viac o téme: RakúskoSlovákAfganecútok nožom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu