Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Do Danka sa pustil už aj prezident! Detinská chuť po stoličke ho núti nadradiť osobné ambície nad záujmy krajiny

AKTUALIZOVANÉ Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA/NEW YORK - Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko nemá na udávanie tónu slovenskej politiky mandát. Strana, ktorú vedie je jednou s najnižšími preferenciami a dôveryhodnosť samotného Danka je jednou z najnižších. Na tlačovom brífingu počas návštevy v Organizácii spojených národov v New Yorku to vyhlásil prezident SR Peter Pellegrini. Prezident tak reagoval na napätie medzi Andrejom Dankom a politikmi z Hlasu-SD.

Tk Andreja Danka zo strany SnS: Reakcia na bezprecedentné klamstvá s alibizmus ministra Erika Tomáša (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Ja úplne nerozumiem, o čo ide pánovi predsedovi SNS, aj keď chápem, že tá osobná až priam detinská chuť po nejakej stoličke ho pravdepodobne núti tie svoje osobné ambície nadradiť nad záujmy krajiny. Slovensko stojí pred vážnou konsolidáciou, ktorú musí zvládnuť koalícia len v jednote a v diskusii," vyhlásil prezident. Pellegrini podľa svojich slov nerozumie, či Andrejovi Dankovi ide o väčšiu destabilizáciu krajiny alebo má iné dôvody.

Podľa prezidenta Andrej Danko nemá mandát na udávanie tónu slovenskej politiky (Zdroj: TASR/Michal Svítok, Jaroslav Bublinec)

"Či mu ide o rozpad vládnej koalície a o predčasné voľby. Na tieto otázky by mal odpovedať, pretože to konanie nasvedčuje práve tomu, ako keby chcel, aby na Slovensku bol nepokoj, aby vládna koalícia nevydržala," zdôraznil. Hlava štátu zároveň ocenila, že niektoré opozičné strany prijali pozvanie predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD) na stretnutie o konsolidácii. Spor medzi niektorými politikmi Hlasu-SD a Dankom nastal potom, ako šéf SNS verejne kritizoval niektorých ministrov svojho koaličného partnera. Dankovi sa tiež nepáči rušenie rodičovského dôchodku.

Do Danka sa pustil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

SNS tvrdí, že toto si história nepamätá 

SNS v reakcii na Pellegriniho slová uviedla, že im je ľúto, že prezident SR sa svojím vyjadrením zaradil na úroveň hovorcu Hlasu-SD. "Je pre nás prekvapením, ako urazil a osobne zaútočil na predsedu SNS, Andreja Danka. Prezident Pellegrini hovorí o zmierení v spoločnosti, pričom v histórii slovenskej politiky si nepamätáme, že by sa prezident takto bezprecedentne ponížil, ako to urobil pán Pellegrini," uviedla strana. Prezident by mal mať podľa národniarov nadhľad a nezasahovať do straníckych súbojov. "Jeho vyhlásenie je prejavom, že sa nedokáže odosobniť od funkcie predsedu strany Hlas- SD," dodali. 

Viac o téme: Andrej DankoPeter PellegriniKoalícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu