Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

AKTUÁLNE Bankrot legendy! Známa globálna firma končí: Ich výrobky si zamilovali aj Slováci

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

ORLANDO - Americký výrobca obalov na uchovanie potravín Tupperware vyhlásil v Spojených štátoch bankrot. Firma, ktorá sa trápila s klesajúcim dopytom a jej finančné straty sa prehlbovali, o tom informovala na svojom webe.

Problémy spoločnosti sa obnovili po krátkodobom pandemickom vzostupe, keď rastúci záujem o domáce varenie na krátky čas zvýšil dopyt po jej farebných, vzduchotesných plastových nádobách. Po pandémii však maržu podniku znížilo skokové zvýšenie nákladov na suroviny, ako je plastová živica, a na pracovnú silu a dopravu.

"V posledných niekoľkých rokoch bola finančná situácia spoločnosti vážne ovplyvnená náročným makroekonomickým prostredím," uviedla v tlačovej správe generálna riaditeľka Laurie Goldmanová.

AKTUÁLNE Bankrot legendy! Známa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Tupperware Západné Slovensko)

Spoločnosť Tupperware kedysi spôsobila revolúciu vo svete domácností svojimi kuchynskými miskami a škatuľkami, z ktorých niektoré boli považované za dizajnovú klasiku. Mimoriadne obľúbené sa stali jej výrobky aj v Európe a na Slovensku.

Od tretieho štvrťroka 2021 však vykazovala šesť kvartálov po sebe pokles tržieb. Jej zákazníkov z radov ľudí s nízkymi a strednými príjmami odrádzala od nákupov pretrvávajúca inflácia.

Viac o téme: BankrotTupperware
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu