Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Obyvateľov VYSTRAŠIL kúdol dymu: FOTO Vyzeralo to, akoby HORELA bytovka! Všetko bolo nakoniec inak

Oheň v Kadani vystrašil miestnych obyvateľov, ktorí zavolali hasičov. Prípad už prebrala česká polícia. Zobraziť galériu (4)
Oheň v Kadani vystrašil miestnych obyvateľov, ktorí zavolali hasičov. Prípad už prebrala česká polícia. (Zdroj: Policie České republiky)

KADAŇ – V severozápadnej časti Českej republiky nastal v jednej z obcí stres a panika. Obyvatelia sa báli, že miestnu bytovku zachvátili plamene. Po privolaní hasičov sa však ukázalo, že veľký kúdol dymu pochádza zo záhrady jedného z miestnych. Pokute sa zrejme nevyhne.

V českej obci Kadaň v okrese Chomutov sa jeden z miestnych obyvateľov postaral o poriadny rozruch. V nedeľu ôsmeho septembra sa rozhodol na svojej záhrade spáliť všetko nepotrebné. Z harabúrd vznikol veľký dym, ktorý stúpal vysoko k oblohe, informuje Policie ČR v tlačovej správe. Pred záhradou stojí bytovka a z diaľky to vyzeralo, akoby jej horné poschodia zachvátili plamene.

Obyvateľov Kadane (okres Chomutov) vystrašil kúdol dymu spoza bytovky. Zavolali hasičov
Zobraziť galériu (4)
Obyvateľov Kadane (okres Chomutov) vystrašil kúdol dymu spoza bytovky. Zavolali hasičov  (Zdroj: Policie České republiky)
 

Cielené pálenie 

Obyvatelia Kadane ihneď zavolali hasičov, ktorí boli na mieste do pár minút. Keď si obhliadli terén a hľadali zdroj dymu, výsledok ich zarazil. Prípad dokonca prebrala Policie České republiky. "Majiteľ jednej z nehnuteľností v Kadani predviedol v nedeľu popoludní zbytočný hazard. Aj napriek varovaniu meteorológov pred nebezpečenstvom požiarov sa pustil do 'veľkého upratovania', spojeného s pálením všetkého možného," informovala polícia.

 

🔥 I přes varování před požáry se majitel nemovitosti v Kadani rozhodl pálit odpad na vyschlé trávě. Hustý kouř vyděsil...

Posted by Policie České republiky on Monday, September 9, 2024

Dve ohniská

Na pozemku mal majiteľ založiť na vyschnutej tráve oheň na dvoch miestach (9x8 a 6x6 m), do ktorých prikladal rôzny zmiešaný odpad vrátane plastov. Išlo navyše o neohraničené ohnisko. Hustý tmavý dym potom vystrašil okolitých obyvateľov, ktorí privolali hasičov. 

Oheň vystrašil obyvateľov Kadane, ktorí zavolali hasičov.
Zobraziť galériu (4)
Oheň vystrašil obyvateľov Kadane, ktorí zavolali hasičov.  (Zdroj: Policie České republiky)

Hasiči obe ohniská zlikvidovali. Do ich príchodu sa našťastie požiar nerozšíril a nevznikla ani žiadna hmotná škoda. Majiteľ pozemku sa však dopustil priestupku, keď porušil zákon o ochrane ovzdušia. Hrozí mu pokuta 50-tisíc korun (takmer 2-tisíc eur). 

Viac o téme: OheňHasičiČRChomutovKrimiPolicie ČRKadaň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu