Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

V nemeckom pohorí Harz bojujú so zvyškom lesných požiarov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Aggelos Barai)

MAGDEBURG - Približne 100 hasičov v pondelok po niekoľkých hodinách dažďa opäť bojovalo so zvyškami lesných požiarov na Brockene, najvyššom vrchu pohoria Harz na severovýchode Nemecka. Ohniská požiarov, respektíve žeravé uhlíky, lokalizovali v ťažko prístupnom teréne aj pomocou dronov s termovíznou kamerou, informuje agentúra DPA.

Počet stále aktívnych požiarov v oblasti sa podľa šéfa hasičov Imma Kramera v priebehu dňa menil, pričom uhasiť sa už podarilo väčšinu z nich. Kramer sa domnieva, že ešte v priebehu pondelka by mohli byť uhasené všetky požiare. "Predpoveď počasia zostáva stabilná a prinesie ďalšie slabé prehánky, ktoré podporia prácu hasičov," uviedla správa okresu Harz.

archívne video

Hasiči zasahujú pri lesnom požiari v blízkosti Bieleho kríža (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Požiar vypukol v piatok na vrchu Königsberg v blízkosti Brockenu a následne sa rozšíril na približne 1000-metrovú plochu. Hasiči proti plameňom bojovali zo zeme aj vzduchu počas celého víkendu, pričom v sobotu večer zamedzili rozšíreniu ohňa.

Oblasť v okolí vrchu Brocken je turisticky vyhľadávanou lokalitou, teraz ju pre verejnosť dočasne zatvorili a opätovne ju sprístupnia najskôr v utorok.

Viac o téme: NemeckoLesné požiareHarz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu