Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

AKTUÁLNE Masívny požiar lesa v Tatrách! Zasahujú profesionálni aj dobrovoľní hasiči

V Tatrách vypukol požiar, zasahuje aj vrtuľník Ministerstva vnútra Zobraziť galériu (2)
V Tatrách vypukol požiar, zasahuje aj vrtuľník Ministerstva vnútra (Zdroj: Tip čitateľa)

POHORELÁ - V nedostupnom teréne v oblasti vrchu Orlová pri obci Pohorelá na Horehroní sa v piatok popoludní rozhorel les. Na mieste zasahujú profesionálne aj dobrovoľné hasičské jednotky. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Júlia Zeleňáková.

archívne video

Požiar pri Šibeniku hasia aj zo vzduchu (Zdroj: Facebook/Vatrogasci - 193)

Ako doplnila, bol nasadený Modul pozemného hasenia s jazierkovým systémom a vyžiadaný vrtuľník ministerstva vnútra, takže je nasadené aj letecké hasenie. Aktuálne zasiahnutá plocha lesa predstavuje zhruba 120 krát 60 metrov. Pri požiari zasahuje 29 príslušníkov HaZZ na 16 kusoch techniky a súčinné sú i dobrovoľné hasičské zbory, 19 hasičov so siedmimi kusmi techniky.

Ak máte k dispozícii video prípadne fotografie požiaru v Tatrách, pošlite nám ich na tipy@topky.

 

🔥 Požiar lesa v nedostupnom teréne pri vrchu Orlová 🔥 Modul pozemného a leteckého hasenia práve zasahuje pri požiari...

Posted by Hasičský a záchranný zbor on Friday, August 30, 2024

Hasiči nad obcou Pohorelá hasia lesný požiar 

V piatok poobede bol ohlásený požiar lesa nad obcou Pohorelá (okres Brezno). Proti ohňu zasahuje 29 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) s 13 kusmi hasičskej techniky a 21 členov dobrovoľného hasičského zboru obce s deviatimi kusmi hasičskej techniky a Letecký útvar Ministerstva vnútra SR. HaZZ o tom informoval na sociálnej sieti. "Podľa prvotných informácií bol požiarom zasiahnutý lesný porast v neprístupnom teréne na rozlohe cca 50x50 metrov. Na mieste sú nasadení príslušníci modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí skupina stred. Pred pristátím vrtuľníka vykonala posádka oblet požiariska za účelom prieskumu požiariska, smeru vetra atď. Pred prvým zhodom bola rozloha požiariska 120x60 metrov," priblížili hasiči. Spresnili, že hasiace práce sa vykonávajú zo vzduchu a pozemným hasením. Na monitorovanie situácie využívajú dron. Do 19.00 h boli vykonané štyri zhody. Avizovali, že hasiace práce zo vzduchu budú pokračovať v sobotu (31. 8.).

Viac o téme: PožiarHazzHorehronie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu