Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Dobrovoľní hasiči z Poltára počas horúčav opäť kropia ulice

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

POLTÁR - Mesto Poltár opäť prijalo v súvislosti s aktuálnym horúcim počasím preventívne opatrenie. Dobrovoľní hasiči vozidlom a nádržami plnými vody kropia ulice mesta aj v auguste. Informovala o tom Jozefína Očenášová z kancelárie primátora.

Dodala, že tak pomáhajú znižovať teplotu na asfaltových a betónových plochách. "Naša práca je dôležitá nielen pre komfort obyvateľov, ale aj pre ich zdravie," objasnil veliteľ dobrovoľných hasičov Ján Kulich, keď kropili ulice počas júlových horúčav. Voda ochladzuje povrchy, pomáha znížiť prach a iné nečistoty vo vzduchu, čo je podľa samosprávy v období tepla mimoriadne dôležité.

archívne video

Deň so záchrannými zložkami (Zdroj: TASR/František Iván)

V prípade, že sa chcú obyvatelia i návštevníci mesta schladiť, k dispozícii im je poltárske letné kúpalisko. Otvorené je od pondelka do nedele v čase od 9.00 do 19.00 h. K dispozícii sú dva bazény. Očenášová uviedla, že hodnota vstupného vzrástla len minimálne a ceny všetkých permanentiek sú v porovnaní s minulým rokom nezmenené. Spomenula, že naďalej ostávajú v platnosti zľavy pre občanov mesta Poltár a prímestských častí.

V týchto krajoch možno očakávať aj dnes horúčavy

V južnej polovici územia Slovenska možno očakávať aj v pondelok popoludní veľké horúčavy. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre okresy Nitrianskeho, Banskobystrického i Košického kraja výstrahu 1. stupňa.

V lete sa treba v exteriéri chrániť vhodnou pokrývkou hlavy aj slnečnými okuliarmi. Dôležité je i používanie krému s vysokým ochranným faktorom proti UV žiareniu. V horúčavách sa tiež odporúča nosiť oblečenie voľnejšieho strihu a skôr svetlých farieb. Pripomenuli to odborníci z Úradu verejného zdravotníctva SR. Na ľudí tiež apelovali, aby sa opakovane nevystavovali slnečnému žiareniu, pretože negatívne vplýva na kožu.

Viac o téme: OpatreniaHasičiHorúčavyPoltár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu