Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Šokujúce nariadenia v obľúbenej destinácii! Za TOTO vám hrozí pokuta 750 eur... To nie je všetko

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

MARBELLA - Každý to už možno spravil, no v Španielsku vám za to hrozí vysoká pokuta. S rekordným počtom návštevníkov, ktorí toto leto zasiahlo Španielsko, sa rozhodla pristúpiť jedna z najvyhľadávanejších turistických destinácii, Costa del Sol, k nepopulárnym krokom. Návštevníkom zakážu močiť na pláži - to aj v mori. Ak ich chytia, budú sa musieť buchnúť po vrecku. A týmto nariadením sa to nekončí.

archívne video

Zásah hasičského lietadla na chorvátskom ostrove Brač (Zdroj: Tip čitateľa)

Pobrežná oblasť Costa del Sol sa nachádza v Andalúzii a je jednou z najvyhľadávanejších turistických destinácii. Inšpirujúc sa severošpanielskym mestom Vigo, ktoré pred dvoma rokmi zaviedlo pokuty až do výšky 750 eur za močenie na pláži alebo v mori, pristupuje k tomu aj mesto Marbella. Informuje o tom portál Euronews.

K rozhodnutiu došlo minulý týždeň, kedy poslanci mestskej rady v Marbelle odhlasovali opatrenie na ochranu mora a schválili nariadenie, ktoré zakazuje močenie pod vodou na 25 plážach v oblasti prístavného mesta Malaga. Verejné močenie je zakázané aj na súši. Zatiaľ sa však nehovorí o tom, ako plavčíci identifikujú dovolenkárov, ktorí sa vymočia pod vlnami.

ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Nejde však o jediné nariadenie. Dovolenkári sa už tiež nebudú môcť hrať s loptičkami vo vode, ani si vyhradiť plochu so slnečníkom. Euronews hovorí aj o obmedzení pre psov, ktorých majitelia nebudú môcť púšťať do mora. Štvornohí miláčikovia sa budú mocť vyblázniť len plážach určených pre psov. Fajčenie na pláži zakázanie nie je, no zahadzovať ohorky z cigariet alebo zvyšky jedla sa pokutuje.

Nariadenia v ostatných španielskych plážových mestách

Zákazmi a pokutami sa to v Španielsku týmto nekončí. Napríkla v prístavnom meste Benidorm môžete dostať mastnú pokutu 660 eu za používanie mydla alebo šampónu v sprchách na pláži. Dovolenková destinácia tiež pokutuje fajčiarov (2 000 eur) aj nočných nadšencov - vstup na pláž medzi polnocou a siedmou hodinou ráno môže dovolenkárov vyjsť až na 1 200 eur. Fajčenie je zakázané aj na mnohých plážach na Malorke, Ibize a Menorke.

Šokujúce nariadenia v obľúbenej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

 

Viac o téme: PokutyMočenieŠpanielskoZákazyCosta del Sol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu