Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Romana Tabák opäť terčom ostrej kritiky: TAKTO nemiestne reagovala na fiasko v eurovoľbách!

Romana Tabák Zobraziť galériu (2)
Romana Tabák (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Koaličná strana SNS vo voľbách do Európskeho parlamentu so ziskom 1,90 percenta hlasov pohorela. Za národniarov pritom zo šiesteho miesta kandidovala aj bývalá poslankyňa NR SR Romana Tabák, ktorá na neúspech reagovala už po zverejnení neoficiálnych výsledkov. Spomenula pri tom tragickú udalosť, ktorá sa stala ešte v roku 2017 manželovi bývalej europoslankyne Jany Žitňanskej, za čo si vyslúžila ostrú kritiku.

Romana Tabák najskôr uviedla, že zareaguje až po zverejnení oficiálnych výsledkov. V príbehu na sociálnej sieti Instagram ale už v priebehu nedele zverejnila fotografiu, na ktorej sedí blízko bývalej europoslankyne Jany Žitňanskej a pridala k nej popis: „A zapamätajte si, nie všetko, čo si prajete a po čom túžite, je pre vás dobré. Pred rokmi: Manžela europoslankyne zrazilo v Bruseli na priechode pre chodcov auto a zomrel. Dostať sa do Europarlamentu nie je len výhra. Všetko má svoje plusy aj mínusy.“

Romana Tabák opäť terčom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Romana Tabak)

Tabák tak netaktne a nemiestne odkazovala na tragickú udalosť, pri ktorej zomrel slovenský, analytik a politik Robert Žitňanský, za čo si vyslúžila dávku ostrej kritiky. „Na fotke pani Žitňanská a vy dáte čisto náhodou tento popis. Zas šírite nenávisť a prskáte okolo seba. Nie je hanba prehrať, hanba je nevedieť prehrávať,“ napísal jej v komentároch na sieti X jeden z používateľov. „Že Vaše ego nevie uniesť prehru chápem. Čo ale nepochopím je, prečo ste taká zlá a krutá voči iným ženám,“ pridala sa ďalšia komentujúca a v podobnom duchu reagovali aj desiatky ďalších ľudí.

Taraba sa poďakoval za odovzdané hlasy

Tomáš Taraba, ktorý kandidoval vo voľbách do Európskeho parlamentu za SNS, sa poďakoval každému priaznivcovi za odovzdaný hlas. Na sociálnej sieti napísal, že za jeho kandidatúrou bolo primárne mobilizovať národného voliča a nie uplatniť si mandát.

"Rešpektujem všetkých tých, ktorí sa pravidelne verejne vyjadrovali, že ma voliť nebudú, pretože nechcú, aby som odišiel z vlády," uviedol Taraba. "V každom prípade mi bolo cťou opäť kandidovať za historicky najstaršiu národnú stranu," skonštatoval.

Viac o téme: SNSEurovoľbyRomana Tabák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu