Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Medvedev: Environmentálne problémy sú hrozbou!

Dmitrij Medvedev Zobraziť galériu (6)
Dmitrij Medvedev

MOSKVA - Ruský prezident Dmitrij Medvedev v sobotu varoval, že environmentálne problémy krajiny sú hrozbou pre národnú bezpečnosť a v nasledujúcich desaťročiach môžu viesť k neobývateľnosti niektorých oblastí.

Ako vyhlásil počas návštevy právnickej fakulty v Petrohrade, kde kedysi študoval, po prekonaní zložitého obdobia po rozpade Sovietskeho zväzu je načase venovať sa otázkam životného prostredia.

"Naša krajina je v stave ohrozenia. Ak to nebudeme riešiť, o 10, 20 alebo 30 rokov by sme mohli byť v situácii, keď bude časť územia krajiny nevhodná na bývanie," povedal Medvedev pred študentmi. "Ekológia je otázkou národnej bezpečnosti," dodal.

Medvedev nepovedal konkrétne, aké environmentálne problémy mal na mysli, spomenul však obrovské zásoby pitnej vody, ktoré má Rusko na zamrznutom severe a v jazere Bajkal.

Medvedev od svojho májového nástupu do úradu kladie zvýšený dôraz na životné prostredie, pričom nariadil zavedenie opatrení na 40-percentné zníženie množstva energie spotrebovanej na jednotku hrubého domáceho produktu do roku 2020.

Podľa vedcov Rusko čelí celej škále environmentálnych problémov, ako je likvidácia jadrových zbraní alebo topenie sibírskeho permafrostu v dôsledku globálneho otepľovania.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu