Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Blamáž v SND: Predstavenie sa začínalo trikrát!

Vo vyše 4,5-miliardovej stavbe sa pasujú s chybnou a zastaranou technológiou. Doplácajú na to všetci, najmä diváci. Zobraziť galériu (2)
Vo vyše 4,5-miliardovej stavbe sa pasujú s chybnou a zastaranou technológiou. Doplácajú na to všetci, najmä diváci. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Medzinárodnú blamáž zažila dvadsaťjedenročná „novostavba“ Národného divadla! V rámci Bratislavských hudobných slávností uviedol Balet SND dielo Mária Radačovského Warhol. Predstavenie sprevádzali vážne technické problémy a hrozilo jeho zrušenie.

Národné divadlo zažilo vážny trapas! Asi päťsto divákov baletu Warhol v SND netlieskalo predstaveniu, ale silným nervom baletných umelcov a ich šéfovi. Divadelníci z „Národného“ sú známi tým, že svoje vrcholné umenie musia predvádzať v krásnej, ale technicky zastaranej budove. Súbor mal problémy už pred predstavením. Choreograf a riaditeľ baletu Mário Radačovský musel upraviť predstavenie kvôli nefungujúcim zariadeniam priamo na javisku. Balet sa začal s meškaním a trikrát bol prerušený! Dôvod? Výpadok elektriny v celej budove a zaseknutie hlavnej opony.

„Vtedy sme si mysleli, že predstavenie zrušia, ale Radačovský vyšiel pred divákov a o chvíľu pokračovali,“ povedal návštevník predstavenia, či skôr hororovej telenovely. „Robili sme všetko pre to, aby sme pre divákov mohli hrať. Nik nevie predpokladať technické problémy. Už pol roka dolaďujeme celkový chod divadla a bojujeme s technikou,“ posťažoval sa Radačovský.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu