Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

Matka na vozíčku: Chcem druhé dieťa

Pre Katarínu je 10-mesačný Jakub darom z nebies. Zobraziť galériu (9)
Pre Katarínu je 10-mesačný Jakub darom z nebies. (Zdroj: Nový Čas)

NIŽNÁ HUTKA - Pohoda, láska a radosť! Toto všetko napĺňa hendikepovanú matku Katarínu Štulrajterovú (29) z Nižnej Hutky pri Košiciach nebývalým optimizmom. Hoci

je po vážnej autonehode už trinásť rokov pripútaná na vozík, jej dnes už 10-mesačný syn Jakub je pre ňu darom z nebies. Materstvo ju tak opantalo, že s partnerom Jaroslavom (29) uvažujú o ďalšom potomkovi.

„Pocity sú neopísateľné. Synček Jakub je mojou rehabilitáciou. Nielen duševnou, ale aj fyzickou. Núti ma totiž k takým úkonom, ktoré by som sa predtým ani nepokúšala zvládnuť,“ priznala sa šťastná mama.

Hoci je od hrudníka nadol nepohyblivá a sama potrebuje pomoc najbližších, na vozíku aj pri malom stvára divy. „Syna síce sama nakŕmim, zobrať na ruky ani prebaliť ho nemôžem, no dostanem sa k zásuvkám a viem mu už podať hračky. Aj ho podržať a poumývať mu tvár. Je to proste úžasné!“ teší sa zo života optimistická mladá žena.

Vďaka synčekovi i partnerovi, ktorý pracuje na zmeny v železiarňach, tak pookriala, že sa nebráni ďalšiemu bábätku! „Dieťatko sme chceli vždy, len sa nám sedem rokov nedarilo. Prečo zostať len pri jednom?“ dodala Katarína a uznanlivo pokyvoval hlavou aj jej partner.

Jakubko im aj starkej - Kataríninej mame, ktorá mladej rodinke pomáha - robí veľkú radosť. „Pomaly už začína chodiť. Čosi aj bľaboce a z hračiek má najradšej mobil,“ doplnil otec, ktorý si na synčekovi nevie vynachváliť, že v noci spinká a rodičom dopraje pokoj.

Už bez bariér

Jakubova mama sa už vďaka nezištnej pomoci čoskoro dočká aj bezbariérového prístupu z domu do ich záhradky. „Oporný múrik pri schodoch už stojí, do konca roka pribudne aj plošina, aby som sa mohla s vozíkom lepšie pohybovať aj vonku. Ešte raz vďaka všetkým,“ ďakuje za pomoc Katarína Štulrajterová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu