Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Pri Štrbe havaroval autobus, zranilo sa 10 ľudí

Autobus zišiel z cesty a narazil do stromu. Zobraziť galériu (3)
Autobus zišiel z cesty a narazil do stromu. (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Desať cestujúcich dnes ráno utrpelo zranenia pri havárii autobusu neďaleko podtatranskej obce Štrba, traja z nich vážnejšie.

Autobus spoločnosti SAD Poprad dostal na ceste šmyk a narazil do stromu, informovala ČTK policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová. Podľa polície nehodu zavinil vodič autobusu.

Nešťastie sa stalo ráno pred siedmou hodinou. "Autobus na zasneženej ceste pri vyhýbaní sa oproti idúcim autám dostal šmyk," uviedla Fečová. Autobus potom prednou časťou zišiel z cesty a skončil v priekope. Vodič podľa polície podcenil stav vozovky. Škodu na autobuse odhadla polícia na 150.000 korún.

Podľa polície počet zranených nemusí byť konečný. Presnejšie údaje budú mať pravdepodobne v piatok. Hasiči ráno informovali o jedenástich zranených. "Z piatich ošetrených pacientov ostali v nemocnici traja," povedal ČTK primár oddelenia úrazovej chirurgie nemocnice v Poprade Karol Fried. Jeden zo zranených má zlomeninu panvy, ďalší má zlomený členok. Tretieho pasažiera si v nemocnici nechali na pozorovanie, keďže sa sťažoval na bolesti.

V poslednom čase sa na Slovensku stalo viacero nehôd autobusov. Napríklad havária pri Hriňovej si vyžiadala päť ľudských životov. Opakujúce sa nehody vyvolali diskusiu o bezpečnosti mnohých starých vozidiel. Ministerstvo dopravy navrhlo, aby sa skrátil interval pravidelných technických kontrol autobusov starších ako osem rokov.

Nehody autobusov za ostatné štyri roky >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu