Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Vaše dieťa nie je Superman!

Následkom úrazu zomrie ročne 200 detí! Zobraziť galériu (2)
Následkom úrazu zomrie ročne 200 detí!

Na Slovensku ročne zomrie následkom úrazov až 200 detí, čím sa úrazy radia na prvé miesto v príčine úmrtia. Niekoľkonásobné množstvo detí síce prežije, ale s rôznou mierou trvalého postihnutia. K najväčšiemu počtu smrteľných úrazov detí dochádza pri dopravných nehodách.

Od 1. júna vstúpilo do platnosti Nariadenie vlády SR o povinnom používaní detských zadržiavacích zariadení, ktorého cieľom je zachrániť detské životy. Správne nainštalovaná detská autosedačka umiestnená proti smeru jazdy znižuje riziko úrazu až o 90-95% a sedačka umiestnená v smere jazdy až o 60%. Na podporu používania detských autosedačiek Detský fond Slovenskej republiky vytvoril spot - Superman, ktorý si môžete na tomto mieste pozrieť.

Vaše dieťa nie je
Zobraziť galériu (2)
Aktivity Detského fondu Slovenskej republiky
Detský fond Slovenskej republiky je občianske združenie, ktoré od roku 1990 realizáciou konkrétnych aktivít chráni práva dieťaťa. Pomáha deťom so zdravotným postihnutím prispievaním na kompenzačné pomôcky (KONTO BARIÉRY), organizuje kampaň za zníženie smrteľných úrazov detí (ABY DETI NEZOMIERALI), pomáha ohrozeným deťom (MIXKLUB – nízkoprahové zariadenie pre deti), skupinová práca s deťmi a ich rodičmi (ZAŽI NA VLASTNEJ KOŽI), atď. - bližšie informácie www.dfsr.sk.

VAŠE DIEŤA NIE JE SUPERMAN!



Superman, detska sedacka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu